Duvelflesje krijgt kunstig design voor gastronomische restaurants

© /

Sterrenchefs Sergio Herman en Nick Bril van The Jane; Syrco Bakker (Pure C), Jean-Philippe Watteyne (iCook) ontwierpen een kunstig mini-Duvelflesje met bijhorende signature dish in hun restaurants.

Speciaal voor gebruik in hun restaurants bedachten de chefs van The Jane in Antwerpen, Pure C in Cadzand en iCook in Bergen, een nieuw Duvel Mini-flesje dat perfect moet harmoniëren met een van hun ‘signature dishes’. Het gaat telkens om een persoonlijke ontwerp waarin de keukenmeesters hun creatief ei kwijt konden. Het etiket werd voor de gelegenheid verwijderd. Zowel het brouwproces als alcoholpercentage en de smaak van de iconische Duvel blijven intact.

Het ontwerp van The Jane verwijst naar de kapel waarin het restaurant is ondergebracht. Syrco Bakker liet zich inspireren door de zee en het eindeloze zicht op de kustlijn van Cadzand. Jean-Philippe Watteyne, opkomend kooktalent in Wallonië, haalde inspiratie uit het interieur van zijn restaurant iCook (in Bergen) waar zwart en goud de hoofdkleuren zijn.

Vanaf 10 december staan deze duivels in miniformaat – goed voor 18 cl gerstenat – ook op de kaart in hun restaurants. Wie voor het bijhorend gerecht gaat, krijgt een gelimiteerd flesje als souvenir mee naar huis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content