Duvel Tripel Hop komt permanent op de markt

© /

Er is goed en beter nieuws. Duvel gaat vanaf 2017 een – voordien tijdelijke – Tripel Hop permament brouwen. De consument bepaalt welke smaak. Het betere nieuws is dat we 60 tastingkits met de zes varianten mogen weggeven.

Duvellovers weten het al veel langer. Als in het voorjaar de vogels beginnen te fluiten, dan mag er een nieuwe Tripel Hop verwacht worden. Voor het zesde jaar op rij lanceerde Duvel in het voorjaar een limited edition met naast de twee traditionele hopsoorten (Saaz-Saaz en Styrian Golding) opnieuw een verrassende hopvariëteit erin verwerkt. Deze keer gingen de brouwers voor de HBC 291, een experimentele hopsoort die zo nieuw is, dat er zelfs nog geen officiële naam voor is. Allemaal lekker en wel, maar alweer ging het om een tijdelijke uitgave.

Duvel gooit het nu over een andere boeg gaat een van de zes eerder uitgebrachte Tripel Hops permanent in de rekken leggen. Het doet daarvoor beroep op uw smaakpapillen aan de hand van de ultieme ‘proef’-proef: een blind tastingkit met daarin de zes Duvel Tripel Hop edities die voor de gelgenheid onherkenbaar gemaakt zijn om een eerlijke en pure smaakbeleving te garanderen. Met andere woorden: de consument wordt uitgedaagd om te proeven, te stemmen en dus mee te beslissen welke Duvel Tripel Hop permanent gebrouwen wordt.

Duvel Tripel Hop komt permanent op de markt

Afgelopen weken brachten al meer dan 3500 liefhebbers hun stem uit, en er zijn nog enkele dagen te gaan vooraleer de stemronde wordt afgesloten. Voorlopig parkeert de Tripel Hop uit 2012, met de Citra-hop, helemaal bovenaan de topdrie, vóór de Tripel Hop Mosaic (een Amerikaanse hop ) en de variant met de aromatische hop Amarillo uit 2010.

De Japanse hop Sorachi Ace, Equinox uit Amerika en de recente HBC 291 zijn de andere Tripel Hops waaruit kan gekozen worden. Het zijn allemaal duivelse toppers natuurlijk, maar er kan er maar een de ‘beste’ zijn. (DB)

De tastingkit is voorlopig nog verkrijgbaar in de drankhandel (11,99€ / box). Het betere nieuws is dat we op deze wedstrijdpagina – en speciaal voor Vaderdag – 60 sixpacks met telkens de zes Duvel Tripel Hop-brouwsels weggeven.

Aan bekende fans overigens geen gebrek, zij hebben al een keuze gemaakt.

Wijnsommelier Sepideh Sedaghatnia van het Antwerpse restaurant Divin by Sepi:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Biersommelier Sofie Vanrafelghem:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content