Duvel goes Mini

In Nederland werd de Duvel Mini gelanceerd, in flesjes van 18 cl. De nieuweling zal bij ons pas in mei verkrijgbaar zijn en heel gelimiteerd.

Onder het motto ‘een groots bier in kleine fles’ lanceert brouwerij Duvel Moortgat het populaire speciaalbier in flesjes van 18cl, naast die van 33cl in het huidige assortiment. De vertrouwde smaak, het alcoholpercentage van 8,5% en het herkenbare design blijven intact. Alleen het formaat is dus nieuw.

Met Duvel Mini wil de brouwerij nieuwe consumenten verleiden om de trots des huizes uit te proberen, vooral in Nederland en Frankrijk waar het blonde bier minder bekend is. Een kleinere volume verlaagt de drempel, klinkt het. ‘Door de kleinere hoeveelheid kunnen de liefhebbers van speciaalbieren en wijnen en andere karakteristieke dranken ook op de kleine momenten genieten’, aldus CEO Michel Moortgat.

Onze noorderburen kregen de primeur, waar de kleine Duvel deze week werd gelanceerd in het nieuwe hotel nhow Rotterdam. De flesjes worden voortaan per vier stuks verkocht in de supermarkten. Wij moeten nog even geduld hebben. Bij ons is de Duvel Mini pas in mei beschikbaar, en heel gelimiteerd. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content