Duurzame en navulbare koffiecapsules in de maak (video)

© /

Koffie uit capsules is handig en lekker, maar je creëert er ook een almaar grotere afvalberg mee. Met dit ecologisch alternatief – toepasbaar op Nespressomachines – kun je de cups herbruiken en opnieuw navullen. Revolutionair en milieuvriendelijk.

Jarenlang waren koffiecapsules een alleenrecht voor Nespresso. Maar dat werd juridisch aangevochten door andere koffieproducenten, die hun slag thuis haalden en dus ook eigen cups op de markt mochten brengen die compatibel zijn met Nespressomachines. Met een toenemende productie als gevolg. In 2014 alleen al werden wereldwijd 9 miljard capsules geconsumeerd, waarvan 85% geproduceerd door Nespresso.

Koffie in capsules, ze zijn handig in gebruik, verkrijgbaar in talrijke smaken én lekker, maar het grote nadeel is dat je met de lege exemplaren achteraf ook een enorme afvalberg mee creëert.

Een team met experts uit Italië, een land waar de espresso heilig is, heeft nu een oplossing gevonden en lanceerde voor hun project alvast een financieringsoproep via het platform Kickstarter. Hun ambitie : een capsule op de markt brengen die dezelfde voordelen biedt als de Nespressocapsule, compatibel met de machines van het merk, maar vervaardigd in staal, oneindig navulbaar en dus ecologisch.

Ontdek alle details van deze ecorevolutie op de Kickstarter-pagina van het project.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content