Duurste wijn ter wereld is een Bourgogne

Vergisson, in de Bourgogne © iStock

De Côte de Nuits uit de Franse Bourgogne is de duurste wijn ter wereld: een fles ervan kost je welgeteld 14.254 euro. De beroemde Petrus uit de Bordeaux-streek komt pas op plaats 18 in de ranglijst van specialist Wine Searcher.

Het Londense Wine Searcher maakte een klassement op met de 50 duurste wijnen ter wereld. Het baseerde zich daarvoor op gegevens van meer dan 50.000 wijnkelders, handelaars en producenten over de hele wereld. In totaal werden de prijzen van meer dan 7 miljoen flessen geregistreerd.

Bourgogne boven

Opvallend is hoe hoog de wijnen uit de Bourgogne-streek scoren. Zo bekleden ze niet alleen de eerste drie plaatsen, maar zijn ze ook goed voor 40 van de 50 opgelijste topwijnen. Het is bovendien geen Romanée-Conti die met de ‘eer’ van duurste wijn gaat lopen, maar een wijn van de in 2006 overleden wijnbouwer Henri Jayer. Het gaat meer bepaald om diens Richebourg Gran Cru, Côtes de Nuits.

Jayer staat bovendien ook nog met een andere wijn op plaats drie, meer bepaald met zijn Cros-Parantoux uit het domein Vosne-Romanée Premier Cru. Wie zo’n fles wil kopen, moet daarvoor gemiddeld 8.072 euro neertellen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content