Boska Holland , een familiebedrijf dat zich sinds 1896 toelegt op kaasaccessoires, liet de kaasschaaf in 2007 maken naar een ontwerp van de Argentijn Rodrigo Otazu. De met diamanten bezette schaaf had een waarde van ongeveer 25.000 euro, en was uitgeleend aan het museum aan de Prinsengracht, waar hij dit weekend uit zijn afgesloten pronkkast in de kelderverdieping gestolen werd.

"Dit is de mooiste en duurste kaasschaaf ter wereld", zegt Martijn Bos, directeur van Boska Holland. Volgens hem is de schaaf, die ooit te zien was op de Miljonairs Fair, uniek. "Het is geen 1 aprilgrap", aldus een woordvoerster van het Nederlandse familiebedrijf, die zich van schrik blijkbaar van maand had vergist.

Volgens de telegraaf heeft het bedrijf voor het brengen van de gouden tip die leidt naar de daders, nog een bijzondere beloning: een kaaspakket en de gootste kaasfondue ter wereld.

Boska Holland , een familiebedrijf dat zich sinds 1896 toelegt op kaasaccessoires, liet de kaasschaaf in 2007 maken naar een ontwerp van de Argentijn Rodrigo Otazu. De met diamanten bezette schaaf had een waarde van ongeveer 25.000 euro, en was uitgeleend aan het museum aan de Prinsengracht, waar hij dit weekend uit zijn afgesloten pronkkast in de kelderverdieping gestolen werd. "Dit is de mooiste en duurste kaasschaaf ter wereld", zegt Martijn Bos, directeur van Boska Holland. Volgens hem is de schaaf, die ooit te zien was op de Miljonairs Fair, uniek. "Het is geen 1 aprilgrap", aldus een woordvoerster van het Nederlandse familiebedrijf, die zich van schrik blijkbaar van maand had vergist. Volgens de telegraaf heeft het bedrijf voor het brengen van de gouden tip die leidt naar de daders, nog een bijzondere beloning: een kaaspakket en de gootste kaasfondue ter wereld.