Duizenden mensen koken deze kerst alsof de hele familie komt

© Getty
Eva Kestemont
Eva Kestemont Journalist KnackWeekend.be

Maar die komt natuurlijk niet echt. Al dat eten schenken ze samen met de Voedselbanken weg aan Belgen die het kunnen gebruiken.

Maar liefst 180.000 Belgen hebben niet de middelen om op kerstavond een groot feestmenu op tafel te zetten. Zij worden doorgaans bijgestaan door de Voedselbanken, die op hun beurt weer bevoorraad worden door retail en horeca. De coronamaatregelen betekenen daar echter een flinke streep door de rekening, en dat terwijl de aanvragen die binnenkomen bij de Voedselbanken tijdens de pandemie met tien procent gestegen is.

Daarom riep de Belgische Federatie van Voedselbanken dit jaar op om simpelweg te koken alsof je zatte nonkel, weerbarstig neefje en nichtje dat zangeres wil worden straks aanschuiven zoals altijd. Dat doen ze natuurlijk niet (allemaal), en dus kunnen hun porties naar mensen die ze goed kunnen gebruiken. Via iedereenvoedselbank.be werden aanbieders en vragers met elkaar gekoppeld en op die manier zullen er vanavond al drieduizend maaltijden gegeten kunnen worden.

De actie is afgelopen, maar laat dat je er vooral niet van weerhouden om wat extra porties te bereiden straks. Eetlustigen zijn altijd gemakkelijk gevonden en in deze tijd kan iedereen wel wat extra warmte gebruiken. Wij stelden alvast drie menu’s samen die gemakkelijk te transporteren en thuis af te werken zijn.

.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content