Druppel Hop verkozen tot Beste Hobbybier van de Lage Landen

© iStockphoto

Druppel Hop is in Beringen door een professionele jury uitgeroepen tot Beste Hobbybier van de Lage Landen 2015. Het winnende bier zal exclusief verkocht worden door supermarktketen Delhaize.

Niet minder dan 190 teams uit België en Nederland hadden zich ingeschreven voor de competitie. In een nevenklassement werd het brouwsel Black Pete van De Goedheilige Mannen verkozen tot Beste Studentenbier van de Lage Landen.

De Brouwland Biercompetitie was al aan de zesde editie toe. Organisator Brouwland, Europees marktleider in benodigdheden voor hobbybrouwers en wijnmakers, wil hiermee hobbyisten stimuleren om hun ambachtelijke bieren in de kijker te plaatsen. Maar liefst 190 teams uit heel België en Nederland, verdeeld over de categorieën voor amateurs en voor studenten, hadden zich ingeschreven.

Na een voorselectie mochten de 10 beste van elke categorie zaterdag strijden om de felbegeerde awards. Een professionele jury beoordeelde de amateurbieren op diverse ciriteria als smaak, schuimkraag, geur en kleur. Als winnaar kwam Druppel Hop uit de bus, een bier gebrouwen door brouwerij Den Druppel uit Aarschot. De hoofdprijs bestaat uit twee delen. Enerzijds zal een grote, professionele brouwerij 500 liter van het winnende gerstenat brouwen. Anderzijds zal Delhaize het bier in alle winkels gaan verkopen.

“Alle voorbije winnaars van onze competitie hebben nadien beslist om hun bier te commercialiseren”, zegt Bart Balis, CEO van Brouwland. “Onze wedstrijd is een springplank naar meer professionalisme. We helpen hen daarbij, onder meer door een professioneel etiket te laten ontwerpen.”

In de competitie voor het Beste Studentenbier kwam Black Pete, een creatie van de Goedheilige Mannen uit Ingelmunster, als winnaar uit de bus. Hun brouwsel zal eveneens tijdelijk door Delhaize worden verdeeld. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content