Drink eens een biertje van 133 jaar oud

© /

Carlsberg is erin geslaagd om het bier uit te brengen zoals het ooit gebrouwen werd met de originele zuivere gist van 1883. Met dank aan een opmerkelijke ontdekking. Cheers.

Dankzij geavanceerde technieken is het laboratorium van Carlsberg erin geslaagd om verder te brouwen met het originele zuivere gist dat 133 jaar in de oude kelders van de Deense brouwerij overleefde. Dat betekent dat je het bier kunt degusteren zoals het meer dan 13 decennia geleden werd gedronken.

De zuivere gist – toen zeer revolutionair – zorgde er destijds voor dat van elk brouwsel kwaliteitsbier kon geproduceerd worden. Mensen werden niet meer ziek, de zogenaamde ‘bierziekte’ werd uit de wereld geholpen, het bier werd tot de oervader van de moderne bieren gebombardeerd. ‘Zonder die ontdekking zouden we het soort bier, dat nu 90 procent van de wereldmarkt vertegenwoordigt, niet kennen’, vertelde ooit de vooraanstaande Britse bierhistoricus Martyn Cornell.

In de kelders van Carlsberg, in Denemarken, werden tot groot jolijt van de ontdekkers vorig jaar enkele van de allereerste bieren van het huis – mét de originele gist – gevonden. Een jaar research later konden de levende gistcellen uit het flesje geëxtraheerd worden om zo het allereerste kwaliteitsbier van toen opnieuw te brouwen volgens het recept, de ingrediënten, de gist en de technieken van toen. Goed nieuws voor de liefhebber.

Bij ons is de Carlsberg Rebrew nu tijdelijk beschikbaar in volgende bars:

Archiduc in Brussel

La Bourla in Antwerpen

Bier Bar in Louvain-La-Neuve

Pakhuis in Gent

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content