Drie nieuwe locaties om duurzaam te eten in Molenbeek

© Atelier Groot Eiland

Op een dag tijd openen in Molenbeek maar liefst drie projecten die duurzame voeding centraal stellen. Dat gebeurt ter ere van de verjaardag van Atelier Groot Eiland, een organisatie uit de hoofdstad die kwetsbare mensen tewerkstelt.

Atelier Groot Eiland geeft al dertig jaar lang werk aan kwetsbare mensen op de Brusselse arbeidsmarkt. Dat deed de vereniging tot voor kort in haar schrijnwerkerij Klimop, atelier voor manuele verzendingen Etiket en tearoom ArtiZan. Om haar dertigste verjaardag te vieren, komen daar nu drie zaken bij met elk hun eigen link met duurzame voeding.

Atelier Groot Eiland had al een moestuin, maar daar komt nu nog een bij. Op Bel Akker zullen de medewerkers groenten en fruit verbouwen die vervolgens verwerkt zullen worden in het zero foodwaste restaurant Bel Mundo en de duurzame winkel Bel ‘O. “Zo realiseren we niet alleen het recht op arbeid voor de allerzwaksten op de arbeidsmarkt, maar slagen we er ook in een duurzaamheidspionier te zijn.”

Opening

Kennismaken met de drie nieuwe werkingen kan op 11 oktober. Die dag organiseert Atelier Groot Eiland niet alleen rondleidingen, maar ook smaaktesten, workshops, concerten en streetart performances. (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content