Drie Limburgers lanceren duurste gin ter wereld

© /

De vier Forest Dry Gins van de Antwerpse sommelier Jurgen Lijcops kregen elk een unieke upgrade. Voor een fles met kunstige afwerking én edelsteen moet je 15.000 euro neertellen. De opbrengsten gaan naar een goed doel.

In 2015 ging Jurgen Lijcops, sommelier en eigenaar van sterrenrestaurant The Glorious, Vivaldi-gewijs door het jaar, met voor elk seizoen een andere fles gin. Elke reeks heeft nu zijn limited edition in magnumformaat, aangeboden in een unieke verpakking.

De vier flessen werden aan de buitenkant onder handen genomen door kunstenares Liesbeth Swinnen, met een expressieve, kleurrijke afwerking als resultaat.

Drie Limburgers lanceren duurste gin ter wereld
© /

Jochen Leën, juwelenontwerper en goudsmid, voorzag elke luxueuze doos van een exclusieve edelsteen met certificaat die volgens de wensen van de koper in een ring van gekleurd goud zal verwerkt worden. Van een rose saffier van 3,09 karaat tot een mandarijn-granaat van 5,6 karaat. De waarde van de kleinoden alleen al loopt op tot 12.500 euro.

‘Ik heb Jochen en Liesbeth gevraagd om dit project mee vorm te geven omdat ik hen ken als bevlogen kunstenaars met herkenbaar signatuur die beide het begrip uniciteit hoog in het vaandel dragen,’ aldus Lijcops.

‘De idee om de duurste gin ter wereld creëren heeft maar zin als die enorme meerwaarde ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt en zowel qua inhoud als vorm betekenis krijgt.’

De winst van deze vier flessen aan 15.000 euro het exemplaar gaat naar de vier Limburgse dierenasielen en naar het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content