Ook dit jaar zullen er nog heel wat mensen zijn die nog geen kerstcadeau hebben gekocht en geef toe, de tijd begint nu wel echt te dringen. Een snelle trip naar de winkelstraat - waar het vechten is om de laatste geschenken om daarna een halfuur te wachten aan de kassa - is echter niet aan te raden. Ga in de plaats naar de kruidenier en maak gewoon zelf je (culinaire) kerstcadeaus. Want geef toe, zelfgemaakte havermout of likeur is toch veel leuker om te krijgen dan een standaard waardebon.

Artisanale havermout

Benodigdheden:

5 kommen havermout
Kom gedroogde bessen
Kom amandelnoten
Glazen pot

Giet twee kommen havermout in een blender tot het vermalen is tot poeder. Doe dan het gemalen poeder bij de resterende havermout en meng dat met de bessen en de noten. Doe dan het volledige mengsel in de glazen bokaal en je geschenk is klaar.

Gin met granaatappel

Dit geschenk kan eigenlijk op twee manieren gebruikt worden. Ten eerste is er het gedroogd fruit gedrenkt in gin dat je als leuke topping bij een dessert kan doen en ten tweede heb je na verloop van tijd een heerlijke zelfgemaakte likeur.

Benodigdheden:

Halve kom granaatappel zaadjes
Fles gin
verse sinaasappel
Glazen fles
Doe de zaadjes in de glazen fles en vul de fles verder op met gin tot je nog 2,5 cm over hebt. Schil vervolgens de sinaasappel en voeg een stuk van de schil toe. Sluit de fles en laat het ten minste een week rusten. De gin zal in zaadjes dringen en de zaadjes zullen op hun beurt de gin kleuren en smaak geven.

Koffie met vanillesmaak

Benodigdheden:

500 gr koffiebonen
1 vanilleboon
pot

Snij de vanilleboon in twee en schraap en pers de inhoud in een kleine mengkom. Doe de koffie in de kom en meng alles door mekaar. Doe alles in de pot en doe er de uitgeperste vanilleboon bij. Hoe langer je alles laat rusten, hoe sterker de vanillesmaak.

Dan rest je enkel nog wat leuk inpakpapier en een feestelijk kaartje om je geschenk compleet te maken. Je mag er zeker van zijn dat je de show zal stelen met deze zelfgemaakte cadeaus op het kerstfeest.

Ook dit jaar zullen er nog heel wat mensen zijn die nog geen kerstcadeau hebben gekocht en geef toe, de tijd begint nu wel echt te dringen. Een snelle trip naar de winkelstraat - waar het vechten is om de laatste geschenken om daarna een halfuur te wachten aan de kassa - is echter niet aan te raden. Ga in de plaats naar de kruidenier en maak gewoon zelf je (culinaire) kerstcadeaus. Want geef toe, zelfgemaakte havermout of likeur is toch veel leuker om te krijgen dan een standaard waardebon. Artisanale havermout Benodigdheden:5 kommen havermout Kom gedroogde bessen Kom amandelnoten Glazen pot Giet twee kommen havermout in een blender tot het vermalen is tot poeder. Doe dan het gemalen poeder bij de resterende havermout en meng dat met de bessen en de noten. Doe dan het volledige mengsel in de glazen bokaal en je geschenk is klaar. Gin met granaatappelDit geschenk kan eigenlijk op twee manieren gebruikt worden. Ten eerste is er het gedroogd fruit gedrenkt in gin dat je als leuke topping bij een dessert kan doen en ten tweede heb je na verloop van tijd een heerlijke zelfgemaakte likeur. Benodigdheden:Halve kom granaatappel zaadjes Fles gin verse sinaasappel Glazen fles Doe de zaadjes in de glazen fles en vul de fles verder op met gin tot je nog 2,5 cm over hebt. Schil vervolgens de sinaasappel en voeg een stuk van de schil toe. Sluit de fles en laat het ten minste een week rusten. De gin zal in zaadjes dringen en de zaadjes zullen op hun beurt de gin kleuren en smaak geven. Koffie met vanillesmaakBenodigdheden:500 gr koffiebonen 1 vanilleboon pot Snij de vanilleboon in twee en schraap en pers de inhoud in een kleine mengkom. Doe de koffie in de kom en meng alles door mekaar. Doe alles in de pot en doe er de uitgeperste vanilleboon bij. Hoe langer je alles laat rusten, hoe sterker de vanillesmaak. Dan rest je enkel nog wat leuk inpakpapier en een feestelijk kaartje om je geschenk compleet te maken. Je mag er zeker van zijn dat je de show zal stelen met deze zelfgemaakte cadeaus op het kerstfeest.