Drie feestelijke cocktails met fruitbier

© Liefmans

Wie tijdens de apero het fruitbier Liefmans Fruitesse onder handen wil nemen, kan aan de slag met de feestelijk cocktailrecepten van Margaux Smet, de jonge bartender van cocktailbar Sips in Antwerpen.

Margaux Smet, de jonge bartender van de bekende Antwerpse cocktailbar Sips, toont hoe je met fruitbier creatief kunt zijn in het cocktailglas. De Liefmans Fruitesse, een aperobier dat het goed doet on the rocks, verdween in de shaker met onder meer munt, jasmijn vlierbloesem, bourbon whisky en/of witte wijn.

Het resultaat oogt feestelijk: ‘De rode vruchten zorgen niet alleen voor de mooie kleur maar ook voor een zeer rijk smaakpalet waar kruiden zoals munt en vlierbloesem perfect tot hun recht komen’. Drie eenvoudige recepten om mee aan de slag te gaan.

Red Jasmine:

Een cocktail met veel aroma’s, die dankzij de sinaasappel nog meer uitgesproken worden.

Ingrediënten:

2,5 cl jasmijnsiroop

3 cl vers limoensap

2 à 3 druppels Angostura orange bitters

sinaasappelzeste

1/2 flesje Liefmans Fruitesse

Werkwijze:

Maak zelf je jasmijnsiroop. Neem 4 zakjes jasmijnthee, breng 1 liter water en 2 kilogram suiker aan de kook. Laat afkoelen zodat het mengsel stroperig wordt. Doe 2,5 cl jasmijnsiroop in een mixglas en voeg 3 cl vers limoensap toe. Neem de orange bitters en voeg 2 à 3 druppels (naar smaak) toe.

Vul de shaker met ijs en schud krachtig. Doe de inhoud van de shaker in een glas met behulp van een dubbele zeef (strainer). Vul het glas voor de helft op met ijs en voeg 1/2 flesje Liefmans Fruitesse toe. Goed roeren en serveren met zeste van sinaasappel. Met een dunschiller kan je mooie, lange slierten maken.

TIP: als je alleen het hoedje afsnijdt van de limoen krijg je meer sap wanneer je hem uitperst.

Let op: nooit Liefmans Fruitesse shaken in een mixglas.

Bourbon Berry:

Drie feestelijke cocktails met fruitbier
© Liefmans

Ingrediënten:

3 cl Bourbon whisky

2 cl kaneelsiroop

2 cl vers limoensap

kaneelstok

1/2 fles Liefmans Fruitesse

Werkwijze:

Giet 3 cl Bourbon in een glas en voeg daarna 2 cl vers limoensap toe. Mix dan met 2 cl kaneelsiroop. (Je kan deze siroop ook zelf maken : neem wat kaneelstokken, voeg toe aan 1 liter kokend water en 2 kilogram suiker en laat afkoelen.)

Goed shaken met ijs en giet de mix daarna uit in een glas met behulp van een strainer. Voeg nadien 1/2 flesje Liefmans Fruitesse toe en werk af met een kaneelstok. Deze cocktail is snel gemaakt en je kan hem naar je eigen smaak aanpassen. Liever wat sterker? Voeg dan wat meer Bourbon toe. Of ben je een echte zoetekauw? Dan mag er wat extra kaneelsiroop in.

TIP: met 1 flesje Liefmans Fruitesse maak je twee cocktails, dus als je de hoeveelheden voor het mixglas verdubbelt maak je twee cocktails tegelijkertijd.

Liefmans Huguette:

Drie feestelijke cocktails met fruitbier
© Liefmans

Ingrediënten:

2cl St. Germain Elderflower of non-alcoholische vlierbloesemsiroop

3cl droge witte wijn (vb. Chardonnay)

schepje suiker

2 takjes munt

1/2 fles Liefmans Fruitesse.

Werkwijze:

Doe een schepje suiker in het glas samen met het takje munt. Kneus de munt met een vijzel. De suiker zorgt ervoor dat je meer weerstand krijgt en er dus ook meer muntaroma’s vrijkomen. Voeg daarna 2cl St. Germain Elderflower of vlierbloesemsiroop toe. Vul aan met 3cl droge wijn zoals Chardonnay.

Shake de mengeling met veel ijs en strain in een Liefmans on The Rocks glas. Aftoppen met een half flesje Liefmans Fruitesse. Je kan de cocktail garneren met een takje munt.

TIP: als je van bubbels houdt kan je de wijn ook vervangen door cava, prosecco of champagne.

TIP: door in de munt de knijpen komen er meer aroma’s vrij. In de kleinste blaadjes zitten trouwens de meeste smaken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content