De Universiteit van Louvain-la-Neuve springt mee op de kar van Donderdag Veggiedag. Dat betekent dat ze één dag per week de voorrang geeft aan vegetarische voeding in de plaatselijke studentenrestaurants. Wie er binnenstapt, krijgt elke donderdag de keuze tussen verschillende veggie schotels. Voor niet-vegetariërs is er een andere optie. Het is meteen de eerste keer dat Donderdag Veggiedag - of Jeudi Veggie - op de kaart wordt gezet in Wallonië.

De universiteit van Louvain-la-Neuve wil, in navolging van andere universiteiiten in Vlaanderen en Brussel, zoveel mogelijk studenten informeren en sensibiliseren om meer vegetarisch te eten. 'Nadenken over onze vleesconsumptie', luidt het. Ook andere restaurants in Louvain-la-Neuve ondersteunen de actie en gaan de vierde dag van de week de vegetarische toer op. Want 'het is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het klimaat, de dieren en de voedselverdeling in de wereld', meldt het persbericht van de vzw EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) dat Donderdag Veggiedag promoot. (DB)

De Universiteit van Louvain-la-Neuve springt mee op de kar van Donderdag Veggiedag. Dat betekent dat ze één dag per week de voorrang geeft aan vegetarische voeding in de plaatselijke studentenrestaurants. Wie er binnenstapt, krijgt elke donderdag de keuze tussen verschillende veggie schotels. Voor niet-vegetariërs is er een andere optie. Het is meteen de eerste keer dat Donderdag Veggiedag - of Jeudi Veggie - op de kaart wordt gezet in Wallonië. De universiteit van Louvain-la-Neuve wil, in navolging van andere universiteiiten in Vlaanderen en Brussel, zoveel mogelijk studenten informeren en sensibiliseren om meer vegetarisch te eten. 'Nadenken over onze vleesconsumptie', luidt het. Ook andere restaurants in Louvain-la-Neuve ondersteunen de actie en gaan de vierde dag van de week de vegetarische toer op. Want 'het is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het klimaat, de dieren en de voedselverdeling in de wereld', meldt het persbericht van de vzw EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) dat Donderdag Veggiedag promoot. (DB)