Dominique Persoone ontwerpt Coca-Cola-verjaardagspralines

De Belgische topchocolatier viert de 125ste verjaardag van Coca-Cola met drie originele pralines.

De Belgische topchocolatier Dominique Persoone viert de 125ste verjaardag van Coca-Cola met drie verjaardagspralines. De inventieve creaties brengen op gastronomische wijze het verhaal van het wereldberoemde frisdrankenmerk.

Persoone, zelf een verstokte coladrinker, gaf de verjaardagspraline een subtiele colasmaak. De vulling met knettersuiker zorgt, net als bij de frisdrank, voor bruisende tintelingen in de mond.

De cacaopraline kreeg de contouren van het alombekende flesje en is vervaardigd uit 64% fondant chocolade, die volgens het principe van foodpairing een ideale combinatie vormt met de colasmaak.

De verfrissende ijsblokpraline, tenslotte, refereert met zijn citroenvulling en coolsugar naar de perfecte serveerwijze van Coca-Cola: ijskoud, met een schijfje citroen én ijsblokjes.

Het verjaardagsassortiment wordt gratis verdeeld in een unieke ‘Collector’s box’ op 8 mei in ‘The Chocolate Line’, de zaak van Dominique Persoone in Antwerpen, en bij Jean-Yves Wilmot in Mettet. Daarna zijn ze tot eind juli gratis te verkrijgen in ‘The Chocolate Line’ bij aankoop van 1 kilo pralines.

D.B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content