Belgen zijn verzot op mosselen, dat weet iedereen. Tweederde van de Zeeuwse oogst wordt naar België geëxporteerd. Belgen eten mosselen meestal in de traditionele combinatie met friet of brood. Maar er zijn nog veel meer variaties mogelijk om mosselen te bereiden. Daarom organiseert het Mosselkantoor in het kader van de Mosselweek - 23 tot 29 september - een mosselkookwedstrijd.

De Belgische hobbykoks worden opgeroepen om met hun lekkerste en vooral origineelste mosselrecept voor de dag te komen.

Op www.facebook.com/mosselen of via mosselen@rca.be kan elke hobbykok zich tot 15 september inschrijven voor de wedstrijd 'Beste Mosselhobbykok van België'.

Inschrijven werkt eenvoudig: een origineel mosselrecept bedenken (en bijbehorende foto) uploaden of mailen, ingrediëntenlijst toevoegen en de bereidingswijze omschrijven. Een professionele jury onder leiding van Johan Engelen bepaalt welke hobbykoks mogen deelnemen aan het finale kookevent dat plaatsvindt op woensdag 25 september in de Miele Kookstudio.

En voor de winnaars:

Eerste plaats: een gastronomisch arrangement bij Inter Scaldes (2 michelin *) inclusief overnachting (zes gangen menu naar invulling van de Chef, overnachting in één van de sfeervolle hotelkamers en een uitgebreid ontbijt).
Tweede plaats: mosselen kookworkshop met Johan Engelen bij hem/haar thuis voor 4 personen.
Derde plaats: 4 mosselpotten van Demeyere.
En voor alle finalisten: een zwarte mosselpot, een fles mosselwijn, het mosselboek van Tine Bral.

Belgen zijn verzot op mosselen, dat weet iedereen. Tweederde van de Zeeuwse oogst wordt naar België geëxporteerd. Belgen eten mosselen meestal in de traditionele combinatie met friet of brood. Maar er zijn nog veel meer variaties mogelijk om mosselen te bereiden. Daarom organiseert het Mosselkantoor in het kader van de Mosselweek - 23 tot 29 september - een mosselkookwedstrijd. De Belgische hobbykoks worden opgeroepen om met hun lekkerste en vooral origineelste mosselrecept voor de dag te komen. Op www.facebook.com/mosselen of via mosselen@rca.be kan elke hobbykok zich tot 15 september inschrijven voor de wedstrijd 'Beste Mosselhobbykok van België'. Inschrijven werkt eenvoudig: een origineel mosselrecept bedenken (en bijbehorende foto) uploaden of mailen, ingrediëntenlijst toevoegen en de bereidingswijze omschrijven. Een professionele jury onder leiding van Johan Engelen bepaalt welke hobbykoks mogen deelnemen aan het finale kookevent dat plaatsvindt op woensdag 25 september in de Miele Kookstudio. En voor de winnaars: Eerste plaats: een gastronomisch arrangement bij Inter Scaldes (2 michelin *) inclusief overnachting (zes gangen menu naar invulling van de Chef, overnachting in één van de sfeervolle hotelkamers en een uitgebreid ontbijt). Tweede plaats: mosselen kookworkshop met Johan Engelen bij hem/haar thuis voor 4 personen. Derde plaats: 4 mosselpotten van Demeyere. En voor alle finalisten: een zwarte mosselpot, een fles mosselwijn, het mosselboek van Tine Bral.