Zaterdag 5 juni geeft een biobraderie in de Leuvense Diestsestraat de aftrap van de Bioweek. Een week lang organiseren bioboerderijen en -winkels of aanverwanten in heel Vlaanderen proeverijen, opendeurdagen, kooksessies, wandelingen en andere activiteiten. Oxfam Fairtrade van zijn kant grijpt de week aan om zijn aanbod uit te breiden met nieuwe bioproducten.

Ook Brussel kleurt de komende dagen trouwens wat groener: op 6 juni wordt in het Jubelpark het Groot Milieufeest gevierd, met onder meer een tentoonstelling over biodiversiteit, een milieu- en natuurdorp en muziekoptredens.

Wim Denolf

Zaterdag 5 juni geeft een biobraderie in de Leuvense Diestsestraat de aftrap van de Bioweek. Een week lang organiseren bioboerderijen en -winkels of aanverwanten in heel Vlaanderen proeverijen, opendeurdagen, kooksessies, wandelingen en andere activiteiten. Oxfam Fairtrade van zijn kant grijpt de week aan om zijn aanbod uit te breiden met nieuwe bioproducten. Ook Brussel kleurt de komende dagen trouwens wat groener: op 6 juni wordt in het Jubelpark het Groot Milieufeest gevierd, met onder meer een tentoonstelling over biodiversiteit, een milieu- en natuurdorp en muziekoptredens. Wim Denolf