Antwerpen: zelf biogroenten oogsten

Een zelfoogsttuin is een veld waar groenten, fruit en kruiden geteeld worden en waar je zelf kan gaan oogsten. Je krijgt allerlei tips over biologisch teelt van groenten, kruiden en zelfs van eetbare snijbloemen. Zelfoogsttuin De Troef (Turnhout) organiseert twee rondleidingen, één om 13u en één om 15u.

Zondag 18 september, De Troef, Veldekensweg 10, 2300 Turnhout, doorlopend van 11u - 17u

Limburg: Op stap met een biologische veehouder

Ga op wandel met de Boer van Herkenrode (Hasselt). Bioboer Pieter Coopmans is een biologische veehouder die bewijst dat natuur en landbouw elkaar kunnen verrijken in plaats van elkaar beconcurreren.

Zondag 18 september, Abdijsite Herkenrode, Herkenrodeabdij 4, 3500 Hasselt, 14u - 15.30

Oost-Vlaanderen: Ontdek alles over biodynamische groenteteelt

Biodynamische boerderij De Wassende Maan (Deinze) bestaat 30 jaar: reden genoeg om van de opendeurdag een spetterende feesteditie te maken. Je ontdekt er alles over hun bijzondere aardappelen die puur natuur geteeld worden volgens de strenge biodynamische principes.

Zaterdag 17 september, De Wassende Maan, Beekstraat 35, 9800 Deinze, 12u tot in de late uurtjes

Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto

Vlaams-Brabant: Van biologische druif tot biowijn

Hageling wijnbouw (Tienen) zet op 17 en 18 september zijn deuren wijd open. Biologische wijn begint bij de kwaliteitsdruiven die biologisch geteeld zijn, dus zonder gebruik van chemische pesticiden of kunstmest. Ook de vinificatie, het proces van sap tot wijn, gebeurt met de grootste zorg, waarbij artificiële toevoegingen slechts minimaal zijn toegelaten.

Zaterdag 17 en zondag 18 september, Hageling wijnbouw, Vianderdal 23, 3300​​ Tienen, van 10u tot 18u

West-Vlaanderen: Biologische bier gemaakt van eigen hop

September is de hopmaand. De hoofdtak op biobedrijf De Plukker van Joris Cambie is de hopteelt. Op wandelafstand van zijn landbouwbedrijf bouwde Joris enkele jaren geleden een brouwerij waar hij met eigen hop bier brouwt.

Zondag 18 september, hopbrouwerij De Plukker, Elverdingseweg 16/14A , 8970 Poperinge, van 10u tot 18u

Benieuwd naar de andere biobedrijven? Neem dan een kijkje in de volledige kalender van Bio, Mijn Natuur.

Een zelfoogsttuin is een veld waar groenten, fruit en kruiden geteeld worden en waar je zelf kan gaan oogsten. Je krijgt allerlei tips over biologisch teelt van groenten, kruiden en zelfs van eetbare snijbloemen. Zelfoogsttuin De Troef (Turnhout) organiseert twee rondleidingen, één om 13u en één om 15u.Zondag 18 september, De Troef, Veldekensweg 10, 2300 Turnhout, doorlopend van 11u - 17u Ga op wandel met de Boer van Herkenrode (Hasselt). Bioboer Pieter Coopmans is een biologische veehouder die bewijst dat natuur en landbouw elkaar kunnen verrijken in plaats van elkaar beconcurreren. Zondag 18 september, Abdijsite Herkenrode, Herkenrodeabdij 4, 3500 Hasselt, 14u - 15.30 Biodynamische boerderij De Wassende Maan (Deinze) bestaat 30 jaar: reden genoeg om van de opendeurdag een spetterende feesteditie te maken. Je ontdekt er alles over hun bijzondere aardappelen die puur natuur geteeld worden volgens de strenge biodynamische principes. Zaterdag 17 september, De Wassende Maan, Beekstraat 35, 9800 Deinze, 12u tot in de late uurtjes Hageling wijnbouw (Tienen) zet op 17 en 18 september zijn deuren wijd open. Biologische wijn begint bij de kwaliteitsdruiven die biologisch geteeld zijn, dus zonder gebruik van chemische pesticiden of kunstmest. Ook de vinificatie, het proces van sap tot wijn, gebeurt met de grootste zorg, waarbij artificiële toevoegingen slechts minimaal zijn toegelaten. Zaterdag 17 en zondag 18 september, Hageling wijnbouw, Vianderdal 23, 3300​​ Tienen, van 10u tot 18u September is de hopmaand. De hoofdtak op biobedrijf De Plukker van Joris Cambie is de hopteelt. Op wandelafstand van zijn landbouwbedrijf bouwde Joris enkele jaren geleden een brouwerij waar hij met eigen hop bier brouwt.Zondag 18 september, hopbrouwerij De Plukker, Elverdingseweg 16/14A , 8970 Poperinge, van 10u tot 18u