Dit was de geheime functie van Kellogg’s cornflakes

© Kellogg's

Kellogg’s cornflakes speciaal voor uw plezier? Het omgekeerde blijkt waar. Deze snelle ontbijthap werd destijds namelijk in leven geroepen om masturbatie tegen te gaan.

Men zegt wel eens dat honger de beste saus is, maar een knotsgekke overtuiging doet het blijkbaar ook goed in de voedingsindustrie. Dokter John Harvey Kellogg ontwikkelde de ontbijtgranen in de late 19e eeuw als een “gezond, snel, anti-masturbatie ontbijt”. Kellogg was één van de velen die in die tijd hun ongenoegen uitspraken over te veel seks en het plezieren van jezelf.

Volgens hem zouden masturbatie en seksuele daden klachten als blindheid, acné en epilepsie veroorzaken. Kellogg was zelfs zo anti-seks dat hij en zijn vrouw in aparte kamers sliepen en hun kinderen adopteerden. Dat leest u goed: het Kellogg-koppel is geen enkele keer van bil gegaan omdat ze bang waren puistjes te krijgen.

Kellogg ging ervan uit dat vlees, kruiden en vet lustopwekkend waren en ontwikkelde een simpele snack van maisvlokken die zou helpen om deze gevoelens te onderdrukken. Een ander graag gebruikte techniek van Kellogg was een soort darmspoeling waarbij er yoghurt oraal en anaal werd toegediend. Weet u meteen waarom u zuivel bij uw Coco Pops verlangt. Minder ethische methodes van J.H. Kellogg om masturbatie tegen te gaan was het verbranden van de clitoris met zuur en het rijgen van een ijzerdraad door de voorhuid van de penis. Onze honger zou voor minder gestild zijn.

Gelukkig had John Kellogg nog een broer, Will Kellogg, die meer begaan was met cash dan kuisheid. Hij besefte dat de ontbijtgranen te gewoontjes waren en voegde suiker toe, tot grote woede van John. Dat weerhield Will er niet van om zelf zijn bedrijf op te richten en ontbijtgranen (met suiker, honing en chocolade) te produceren. De simpelste versie – de gewone maïsvlekken met suiker- zouden later bekend worden onder de naam Frosties. Toeval? Wij dachten het niet. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content