Dit moet je niet eten of drinken wanneer je een kater hebt

Dit moet je niet eten of drinken wanneer je een kater hebt
© Getty Images/iStockphoto

(Indian Times/MS)

Sinaasappelsap © iStockphoto

Wanneer het ergste van de kater voorbij is en je enkel nog hoofdpijn hebt, kan een glas sinaasappelsap geen kwaad, maar wanneer je maag nog van streek is zorgt het zuur in het sap ervoor dat je je nog beroerder voelt. Fruitsap drinken van andere vruchten (geen citrusvruchten) kan geen kwaad.

Sandwich met kaas of spek © iStockphoto

Het klinkt misschien niet erg smakelijk, maar in plaats van kaas en ham of spek kan je beter eieren eventueel met wat aardappels eten. Het vult je maag, maar zonder de grote hoeveelheid vet die je binnenkrijgt door kaas en spek te eten.

Koffie © iStockphoto

Ook al denk je dat je je door koffie weer minder slap zal voelen, het tegenovergestelde is waar. Een kater ontstaat door dehydratatie en omdat koffie urine afdrijvend werkt, maakt het de kater nog erger.

Vet voedsel © iStockphoto

Een vette hamburger of broodje shoarma helpen om een kater te voorkomen, maar niet om deze te genezen. De vettigheid in je maag zorgt ervoor dat er minder alcohol opgenomen wordt, maar wanneer je het de volgende ochtend eet zorgt het vet voor nog meer irritatie in je toch al pijnlijke maag.

Vlees © iStockphoto

Een beetje vlees kan geen kwaad, maar beperk het tot een minimum. Het suiker in je bloed ligt al laag na te veel drank en proteïnerijk voedsel zonder koolhydraten verlaagt het suikergehalte nog verder met knallende hoofdpijn tot gevolg.

Meer alcohol © iStockphoto

Er wordt vaak gezegd dat je een kater kan genezen door opnieuw alcohol te drinken. Het klopt dat je je even beter voelt wanneer je opnieuw een glas alcohol drinkt, maar daarna zorgt het voor nog meer dehydratatie waardoor de kater heviger wordt en langer duurt.