Dit maakt elke tomatensaus nóg lekkerder

© iStock

Pasta met tomatensaus: nederiger voedsel bestaat er bijna niet, en toch is het gerecht moeilijk te overtreffen in genialiteit. Met goede basisproducten kan het bijna niet misgaan. En al helemaal niet nadat je deze tactiek toepast.

Iedereen heeft zijn eigen recept om tomatensaus te maken en die van je eigen moeder is sowieso de beste. We hebben echter een trucje dat élk recept (of je saus nu à la marinara, puttanesca of amatriciana is) smaakvoller maakt. Wie weet kan je de concurrentie met je eigen moeder wel aan als je het toepast.

Een uitje aanstoven met look en eventueel chilivlokken, indien gewenst blussen met wat rode wijn en daarna de tomaten erbij voegen: het basisrecept levert je gegarandeerd een prima saus op. Toch is er een manier om alle natuurlijk aanwezige smaken nog beter te laten uitkomen: vervang de wijn door wat wodka en vergeet je sauspot anderhalf uur in een medium warme oven.

Zuur wordt zoet

Daardoor karamelliseren de tomaten, vermengen de smaken zich nog beter met elkaar en wordt de saus geconcentreerder. De alcohol in de wodka zal ervoor zorgen dat de zuren in je saus tijdens het pruttelen omgezet worden naar zoete, fruitige smaken.

Mix de saus en vervolledig daarna volgens jouw eigen recept: snijd je er wat verse basilicum bij of roer je er een flinke scheut room onder? De keuze is aan jou.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content