Het concept van Dinner on the road werd bedacht door twee ondernemers, Stefan Kerkhofs en David Ghysels, die het bekende Dinner in the sky lanceerden. Bedoeling is de klanten een gastronomische ervaring te laten beleven aan boord van een bijna volledig glazen futuristisch voertuig met een professionele keuken en een digitale tafel voor zestien gasten. Volgens de ontwikkelaars gaat het om het eerste rijdende restaurant ter wereld.

De chauffeur van het voertuig 'haalt de klanten thuis op, waar ze ook wonen, maakt met hen een lange rit, stopt op plekken naar keuze zodat ze een landschap of monument kunnen bewonderen, en zal ze na afloop ook op hun hotel, kantoor of waar dan ook afzetten'.

Het project wil ecologisch zijn en het voertuig verbruikt 25 pct minder in vergelijking met gelijkaardige voertuigen. 'De doelstelling is tegen 2020 een volledig elektrisch voertuig te ontwerpen.'

Het concept 'Dinner in the sky' zag het levenslicht in Brussel in 2006 en is intussen geëxporteerd naar vijftig landen, recentelijk nog Noorwegen, Australië, Maleisië en Singapore. Ook van 'Dinner on the road' willen beide ondernemers een internationaal concept maken. (MV/DB)

Het concept van Dinner on the road werd bedacht door twee ondernemers, Stefan Kerkhofs en David Ghysels, die het bekende Dinner in the sky lanceerden. Bedoeling is de klanten een gastronomische ervaring te laten beleven aan boord van een bijna volledig glazen futuristisch voertuig met een professionele keuken en een digitale tafel voor zestien gasten. Volgens de ontwikkelaars gaat het om het eerste rijdende restaurant ter wereld.De chauffeur van het voertuig 'haalt de klanten thuis op, waar ze ook wonen, maakt met hen een lange rit, stopt op plekken naar keuze zodat ze een landschap of monument kunnen bewonderen, en zal ze na afloop ook op hun hotel, kantoor of waar dan ook afzetten'. Het project wil ecologisch zijn en het voertuig verbruikt 25 pct minder in vergelijking met gelijkaardige voertuigen. 'De doelstelling is tegen 2020 een volledig elektrisch voertuig te ontwerpen.' Het concept 'Dinner in the sky' zag het levenslicht in Brussel in 2006 en is intussen geëxporteerd naar vijftig landen, recentelijk nog Noorwegen, Australië, Maleisië en Singapore. Ook van 'Dinner on the road' willen beide ondernemers een internationaal concept maken. (MV/DB)