#DiningForBrussels: Belgen opgeroepen om Brusselse horeca te steunen met restaurantbezoek

© /

De Brusselse horeca is hard getroffen na de aanslagen. Onder het motto ‘vecht terug, met mes en vork’ worden Belgen opgeroepen om opnieuw uit te eten en dat kenbaar te maken via sociale media. Om zo de noodlijdende sector te steunen.

De Brusselse horeca zit met de handen in het haar, na de lockdown van november en recente aanslagen in Brussel. Cafés, hotels en restaurants krijgen massaal veel minder volk over de vloer, met alle gevolgen van dien. Een stijgend aantal zaken gaat overkop. Alleen al afgelopen maand steeg het aantal faillissementen van 40 naar 600.

Om de sector en de vele kleine ondernemers een hart onder de riem te steken worden Belgen verzocht om massaal opnieuw op restaurant te gaan. En niet alleen lekker uit eten, maar ook hun engagement te delen via sociale media met de hashtag #DiningForBrussels. Liefst meteen na het dessert, en met een foto van het leeggegeten bord en het bestek in een vredesteken. Ook bedrijven worden vriendelijk verzocht om het eens over een andere boeg te gooien en buitenshuis lunchmeetings te organiseren. Brussel telt tal van uitstekende eetadressen.

Een hele mooie actie, onze hoofdstad heeft het nodig. Op Twitter is de hashtag al een trending topic. Het initiatief komt van De Tijd en L’Echo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content