De eerste editie van het gastronomische evenement 'Brussels in the Sky' biedt in juni dagelijks 22 genodigden een lunch of diner op de Kunstberg. Het culinair festival komt voort uit het succes van 'Dinner in the Sky' tijdens Brusselicious vorig jaar.

'Brussels in the Sky' moet een jaarlijks festival worden. Telkens worden zeven Brusselse sterrenchefs uitgedaagd om een eigen interpretatie te geven van de gastronomische cultuur uit een gastland.

Zo komen onder meer Lionel Rigolet van tweesterrenrestaurant Comme chez Soi en Luigi Ciciriello van sterrenrestaurant La Truffe Noire hun kookkunsten demonstreren. Het idee is gebaseerd op 'Dinner in the Sky', dat zes jaar lang werd georganiseerd tijdens Brusselicious. Ondertussen is dat evenement al uitgeweken naar meer dan 45 landen.

Net als 'Dinner in the Sky' wordt het nieuwe festival georganiseerd in samenwerking met de toeristische dienst VisitBrussels. De eerste editie van 'Brussels in the Sky' loopt van 3 tot 30 juni 2013 op de Kunstberg. Reserveren kan via de website. (Belga/RDM)

De eerste editie van het gastronomische evenement 'Brussels in the Sky' biedt in juni dagelijks 22 genodigden een lunch of diner op de Kunstberg. Het culinair festival komt voort uit het succes van 'Dinner in the Sky' tijdens Brusselicious vorig jaar. 'Brussels in the Sky' moet een jaarlijks festival worden. Telkens worden zeven Brusselse sterrenchefs uitgedaagd om een eigen interpretatie te geven van de gastronomische cultuur uit een gastland. Zo komen onder meer Lionel Rigolet van tweesterrenrestaurant Comme chez Soi en Luigi Ciciriello van sterrenrestaurant La Truffe Noire hun kookkunsten demonstreren. Het idee is gebaseerd op 'Dinner in the Sky', dat zes jaar lang werd georganiseerd tijdens Brusselicious. Ondertussen is dat evenement al uitgeweken naar meer dan 45 landen.Net als 'Dinner in the Sky' wordt het nieuwe festival georganiseerd in samenwerking met de toeristische dienst VisitBrussels. De eerste editie van 'Brussels in the Sky' loopt van 3 tot 30 juni 2013 op de Kunstberg. Reserveren kan via de website. (Belga/RDM)