Dineren aan unieke tafels in restaurants

In het Gentse restaurant Pakhuis en Garage-à-manger (Brussel) kun je tijdelijk dineren aan unieke tafels ontworpen door Elvis Pompilio en Lieven Musschoot.

Net als vorig jaar ging San Pellegrino opnieuw aankloppen bij Belgische designers voor de creatie van een originele tafel die tijdelijk een prominente plek krijgt in een restaurant. Bedoeling is dat de waarden van het Italiaanse kwaliteitswatermerk door de ogen van de ontwerper er volop in verwerkt worden.

In 2013 werden in totaal tien originele Tavola’s ontworpen door evenveel jonge talenten en tijdelijk verspreid over verschillende restaurants in het hele land. Anno 2014 werd geopteerd voor designers met iets meer naam en faam.

Brussel

De bekende hoedenmaker Elvis Pompilio bedacht voor het hippe Brusselse restaurant Garage-à-manger een origineel concept dat de traditionele tafel als eetelement overstijgt. Het werd een metalen constructie die de woning en de tafel (met groen glazen tafelblad) laat samensmelten. Hij haalde hiervoor inspiratie bij zijn Italiaanse roots.

‘In Italië gebeurt alles aan tafel’, vertelt hij. ‘Eigenlijk is de tafel het huis, en dat is ook wat ik voor deze Tavola S.Pellegrino wilde creëren.’ Wie aan deze tafel wil dineren, kan tot half juli een plekje reserveren.

Pakhuis

Ook de bezoekers van het Gentse restaurant Pakhuis kunnen tafelen aan een unieke creatie. Interieurgoeroe Lieven Musschoot ontwierp samen met compagnon Cas Moor een installatie bestaande uit een verlichtingsobject, een roltafeltje en een langwerpige eettafel. ‘Vooral de kleuren van het iconische flesje vallen op: rood, wit, groen en blauw. Die tinten hebben we in ons concept gereflecteerd’, vertelt Lieven.

Tot eind augustus kun je in het restaurant aanschuiven aan deze tafel met blauwe tegels in het tafelblad, rode onderleggers, stoelen van wit eikenhout, en een trolley bekleed met rood Murano-glas. (DB)

Pakhuis, Schuurkenstraat 4, 9000 Gent. Tel. 09 223 55 55. Garage-a-Manger, Washingtonstraat 185, 1050 Brussel. Tel. 02/880.67.74.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content