Dinerconcept ‘Vrienden van de smaak’ start op 4 mei

De derde editie van het unieke culinaire openluchtevenement ‘Vrienden van de Smaak’ start op 4 mei in Opheers.

Voor het derde jaar op rij stelt het rondreizende restaurant ‘Vrienden van de Smaak’ zijn lange tafel op op unieke locaties in openlucht. Het eerste buitendiner vindt plaats in de Herkenrodehoeve in Opheers waar kan getafeld worden met zicht op de bloesems van de omringende velden. Eerste chef van dienst Vincent Tibau, de ‘kok van de Wetstraat’ die ook uit de streek afkomstig is. ‘Ik kijk ernaar uit om op zo’n originele plek in mijn geboortestreek gasten te verwennen met lokaal lekkers. Iets heel anders dan koken in de Wetstraat …’

Bedoeling van het unieke, ongedwongen dinerconcept, bedacht Didier Bastiaens, is om mensen – letterlijk – dichter bij het land te brengen en de authentieke smaken die het voortbrengt. Op het menu staan streek- en seizoensgebonden gerechten, telkens bereid door een andere kok met naam.

De Herkenrodehoeve in Opheers, waar het kick-off diner plaatsvindt, is tevens het vertrekpunt van de Bloesemring wandeltochten in de streek. Ook wie die dag een sportieve of recreatieve inspanning wil koppelen aan een vijfgangendiner, kan zich inschrijven. Er is ook een rondleiding in de hoeve voorzien, waar de Hasseltse kunstenaar Robert Vandereycken permanent z’n oeuvre tentoonstelt. (DB)

Reserveren kan via vriendenvandesmaak.be. Kostprijs 119 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content