Diëten met Pierre Marcolini

Chocolatier Pierre Marcolini innoveert met chocolade zonder suiker.

Chocolatier Pierre Marcolini innoveert met twee nieuwe tabletten chocolade zonder suiker. Hiermee springt de bekende chocolademaker ook op de kar van dieetchocolade. Toch moeten de tabletten niet inboeten aan smaak, want de suiker uit de traditionele chocolades heeft Marcolini vervangen door SweetPearl, een natuurlijk gesuikerd koolhydraat.

SweetPearl is de aantrekkelijke naam voor de zoetmaker Maltitol, die bijna tweemaal minder calorieën bevat dan de klassieke suikers. Aangezien het bestanddeel op basis van natuurlijke producten wordt gemaakt, heeft het een smaakversterkende werking. Resultaat: een veel rijkere en intensere smaak dan de normale suiker. Het is bovendien niet alleen beter voor de lijn, maar ook voor de tanden. Zelfs voor diabetici kan Maltitol geen kwaad, want de glycemische index is veel minder dan bij normale suiker.

De fondant versie van deze tablet bevat 78 procent pure cacao met cacaobonen uit Venezuela en Ghana. Het heeft een fruitig en warm aroma en een bijzondere rijke, ietwat speciale smaak. De melkversie bestaat uit 50 procent cacao, en is een combinatie van cacaobonen uit Ghana en Ecuador. Deze tablet heeft eerder een zachte nasmaak die blijft nazinderen. De ‘plezier zonder schuldgevoel’ chocolade bevat evenveel passie als de maker zelf. Pierre Marcolini volgde namelijk het volledige productieproces, van cacaoboon tot tablet.

Aïsa Knockaert

Info: een tablet suikervrije chocolade van Pierre Marcolini kost 6,90 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content