Diervriendelijk alternatief voor foie gras

Gaia pakt voor de feestdagen opnieuw uit met het succesproduct Faux Gras.

Veel fijnproevers zitten met een probleem: ze houden wel van de smaak van foie gras, maar gruwen van de methode die gebruikt worden om deze delicatesse te maken, namelijk het geforceerd volproppen van eenden en ganzen om een ‘vette lever’ te verkrijgen.

Dierenrechtenorganisatie Gaia pakt voor de feestdagen uit met een honderd procent diervriendelijk alternatief: de Faux Gras de Gaia. Een volledig plantaardig product, op basis van onder meer truffel, witte wijn en champagne en met een gelijkaardige textuur als die van echte foie gras.

Het alternatieve product, dat vorig jaar met succes werd gelanceerd, is lekker maar veel minder uitgesproken van smaak. Het laat zich verwerken in diverse warme en koude bereidingen. (2,99 euro voor 125 g).

Te koop in de meeste supermarken en in natuurvoedingswinkels. Info en receptenboekje op fauxgras.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content