Vanaf juni zal het voormalige vakantiehuis, waar Julia Child van 1963 tot 1992 op regelmatige basis verbleef, te huur aangeboden worden via Airbnb. Child, over wie er in 2009 de biografische film 'Julie & Julia' gemaakt werd, entertainde er vrienden met haar kookkunsten. In 1993 trok ze uit de cottage in Châteauneuf, onder meer de gezondheidsproblemen van haar man Paul lagen hieraan aan de basis, en werd het omgevormd tot een kookschool voor hobbykoks.

Vorig jaar werd het huisje te koop aangeboden, een koppel uit de Amerikaanse staat Colorado tikte het op de kop. Ze besloten om het opnieuw om te vormen tot een plek waar hobbykoks terechtkunnen. Voorlopig, tot de school echt van start gaat, kunnen liefhebbers er logeren. Voor een nachtje in de cottage moet je toch een slordige 500 euro neertellen. Wat fans van Child wel over de streep kan trekken, is dat de originele keuken nog volledig intact is. (AB)

Vanaf juni zal het voormalige vakantiehuis, waar Julia Child van 1963 tot 1992 op regelmatige basis verbleef, te huur aangeboden worden via Airbnb. Child, over wie er in 2009 de biografische film 'Julie & Julia' gemaakt werd, entertainde er vrienden met haar kookkunsten. In 1993 trok ze uit de cottage in Châteauneuf, onder meer de gezondheidsproblemen van haar man Paul lagen hieraan aan de basis, en werd het omgevormd tot een kookschool voor hobbykoks.Vorig jaar werd het huisje te koop aangeboden, een koppel uit de Amerikaanse staat Colorado tikte het op de kop. Ze besloten om het opnieuw om te vormen tot een plek waar hobbykoks terechtkunnen. Voorlopig, tot de school echt van start gaat, kunnen liefhebbers er logeren. Voor een nachtje in de cottage moet je toch een slordige 500 euro neertellen. Wat fans van Child wel over de streep kan trekken, is dat de originele keuken nog volledig intact is. (AB)