Deze organisaties stuwen de Belgische gastronomie vooruit

© Culinary Innovators

Onlangs werden voor het eerst de Culinary Innovation-awards van Gault&Millau uitgereikt. Daarmee werden enkele organisaties die hun schouders zetten onder de vernieuwing in de Belgische gastronomie beloond.

“Het project Culinary Innovators en deze award-uitreiking passen perfect binnen de verbreding die we enkele jaren geleden hebben ingezet met Gault&Millau,” zegt managing director Marc Declerck. “Lekkere plaatsen ontdekken en aanbevelen, mee nadenken over hoe we heerlijk en gezond kunnen genieten en over de toekomst van het eetgebeuren en de horeca van morgen, talent ondersteunen en onder de aandacht brengen, dat is waar Gault&Millau vandaag voor staat.”

Daarom organiseerde het bedrijf achter de beroemde gidsen voor het eerst een verkiezing voor de meest innoverende gastronomische organisaties van België. Meer dan 70 vernieuwers schreven zich in, slechts 40 daarvan mochten door naar de finale. Onder de finalisten werden acht awards uitgedeeld aan deze winnaars:

The Culinary Innovator of the Year:R&D Food Revolution, die de keuken van El Bulli naar elke keuken wil brengen.

Education: De masterstudenten Food Design, aan de Académie Royale des Beaux-arts de Bruxelles leren gastronomie te combineren met design, literatuur, marketing en nog veel meer.

Institution or Service: Smart Gastronomy Lab, waar voedsel, kunst en technologie hand in hand gaan.

Events: Het festival Tomorrowland bewijst dat de tijd dat je enkel frieten kon krijgen op een festival, voorbij is.

Product: Urban Crops ontwikkelde een erg efficiënte, verticale manier om groenten te telen binnen de stad.

Marketing/Promotion: Apicbase

Sustainability: De NorthSeaChefs moedigen elke kok aan om te koken met wat de visser vangt, niet met wat wij willen dat de visser vangt. Restaurant: Het restaurant Hertog Jan weet als geen ander te innoveren met hun slogan ‘eenvoud is niet eenvoudig’.

Meer info over het project Culinary Innovators vind je op de site.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content