Wat als je de precieze samenstelling zou weten van alles wat je eet, ook al hangt er geen ingrediëntenlijst op? Dan zou je bijvoorbeeld de keuze kunnen krijgen om producten die pesticiden bevatten, te mijden of verborgen dikmakers meteen te ontmaskeren. Meer zelfs: je zou perfect kunnen weten of de appels die je wilt kopen, nu zuur of zoet zijn, of de tomaten in de winkel waterig zullen smaken of niet en of je de juiste soort aardappel in handen hebt om puree mee te maken.

Dat is exact wat Scio doet. Het kleine apparaatje scant producten met behulp van een spectrometer en is zo in staat de precieze chemische samenstelling ervan te onthullen. Met het apparaat hoef je geen wetenschapper of voedselinsider te zijn om te weten wat je in handen hebt.

Niet alleen voor voedsel

Leuk extraatje: de technologie werkt niet alleen voor voedsel, maar ook voor medicijnen, planten en letterlijk alles waarvan je eventueel zou willen weten waaruit het bestaat. En dat is dan weer zo nerdy dat het ontzettend cool wordt.

(EK)

Wat als je de precieze samenstelling zou weten van alles wat je eet, ook al hangt er geen ingrediëntenlijst op? Dan zou je bijvoorbeeld de keuze kunnen krijgen om producten die pesticiden bevatten, te mijden of verborgen dikmakers meteen te ontmaskeren. Meer zelfs: je zou perfect kunnen weten of de appels die je wilt kopen, nu zuur of zoet zijn, of de tomaten in de winkel waterig zullen smaken of niet en of je de juiste soort aardappel in handen hebt om puree mee te maken. Dat is exact wat Scio doet. Het kleine apparaatje scant producten met behulp van een spectrometer en is zo in staat de precieze chemische samenstelling ervan te onthullen. Met het apparaat hoef je geen wetenschapper of voedselinsider te zijn om te weten wat je in handen hebt. Leuk extraatje: de technologie werkt niet alleen voor voedsel, maar ook voor medicijnen, planten en letterlijk alles waarvan je eventueel zou willen weten waaruit het bestaat. En dat is dan weer zo nerdy dat het ontzettend cool wordt.(EK)