Deze glazen versterken de smaakbeleving van je bier

© Sempli

Je zou verwachten dat wij, als Belgen, met deze speciale bierglazen op de markt zouden zijn gekomen maar helaas: ze zijn van Amerikaanse makelij.

Het Californische bedrijf Sempli heeft glazen uitgebracht die meer zijn dan leuk om naar te kijken. De vorm van het glas zou bijdragen tot de bierdrinkervaring. Dat laatste leest u goed: bier drinken is immers meer dan gedachteloos van een flesje gulpen terwijl je naar televisie kijkt, of wild een glas achteroverslaan in een morsige bar. Bierliefhebbers kunnen uren praten over smaak, kleur en gisting en dat hebben de Amerikanen goed begrepen.

Deze Monti Taste-set bestaat uit vier glazen die elk voor een specifieke biersoort geschikt zijn. Zo is het lange glas bestemd voor bieren die veel bruis bevatten zodat de bubbels hogerop kunnen rijzen, terwijl het zandlopervormige glas dan weer goed is voor IPA, omdat het bier zo een beetje “gemengd” wordt. Ieder glas heeft een heuveltje op de bodem die de splash van het gieten moet temperen waardoor de bubbels van het bier ook beter naar boven gedirigeerd zouden worden.

De glazen zijn apart beschikbaar of te koop in een set van vier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content