Het idee achter Too Good To Go is erg simpel. Via een app kunnen bakkers en restaurantuitbaters laten weten of ze overschotten hebben. De gebruikers van de app kunnen vervolgens hun keuze maken uit de lijst van mogelijke locaties en een bestelling plaatsen. Voor een kleine som wordt de bestelling vervolgens opgehaald. Het nadeel is uiteraard dat je moet wachten tot de normale lunch- en avondshift afgelopen zijn. Maar niets houdt de consument tegen om rond 16u alvast een avondmaal op de kop te tikken na de lunchshift of een lunch voor de dag erna rond 23u.

Het concept werd een jaar geleden geïntroduceerd in Denemarken. Sindsdien breidde de app uit naar verschillende Europese landen, zoals Engeland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Noorwegen. Er zijn plannen om uit te breiden en de eerstvolgende bestemming is New York. Wij duimen alvast voor een Belgische versie, want het concept zou heel wat onnodige voedselverspilling kunnen tegengaan.

De bedenkers van de app gaan in dialoog met de restaurantuitbaters en daklozenorganisaties om te voorkomen dat eten dat normaalgezien wordt gedoneerd aan daklozen nu voor winst wordt verkocht. Het ultieme doel is om verspilling tegen te gaan en niet om daklozen de kans op gratis eten af te nemen. (LP)

Het idee achter Too Good To Go is erg simpel. Via een app kunnen bakkers en restaurantuitbaters laten weten of ze overschotten hebben. De gebruikers van de app kunnen vervolgens hun keuze maken uit de lijst van mogelijke locaties en een bestelling plaatsen. Voor een kleine som wordt de bestelling vervolgens opgehaald. Het nadeel is uiteraard dat je moet wachten tot de normale lunch- en avondshift afgelopen zijn. Maar niets houdt de consument tegen om rond 16u alvast een avondmaal op de kop te tikken na de lunchshift of een lunch voor de dag erna rond 23u.Het concept werd een jaar geleden geïntroduceerd in Denemarken. Sindsdien breidde de app uit naar verschillende Europese landen, zoals Engeland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Noorwegen. Er zijn plannen om uit te breiden en de eerstvolgende bestemming is New York. Wij duimen alvast voor een Belgische versie, want het concept zou heel wat onnodige voedselverspilling kunnen tegengaan. De bedenkers van de app gaan in dialoog met de restaurantuitbaters en daklozenorganisaties om te voorkomen dat eten dat normaalgezien wordt gedoneerd aan daklozen nu voor winst wordt verkocht. Het ultieme doel is om verspilling tegen te gaan en niet om daklozen de kans op gratis eten af te nemen. (LP)