Deze 20 groenten hebben de hoogste voedingswaarde

© Getty Images/iStockphoto

Jennifer Di Noia bepaalde voor tal van groenten en fruitsoorten het gehalte van 17 voedingsbestanddelen die belangrijk zijn voor onze gezondheid: kalium, vezels, eiwitten, calcium, ijzer, thiamine (vit. B1) , riboflavine (vit. B2), niacine (vit. B3), foliumzuur, zinken vitamines A, B6, B12, C, D, E, en K. Op basis daarvan stelde ze een rangorde op van de meest voedzame bestanddelen. Wij geven u de 20 belangrijkste met op 1 het voedzaamste.

1. Waterkers © Getty Images/iStockphoto

2. Chinese kool © Getty Images/iStockphoto

3. Snijbiet © Getty Images/iStockphoto

4. Spinazie © Getty Images/iStockphoto

5. Witloof © Getty Images/iStockphoto

6. Sla © Getty Images/iStockphoto

7. Peterselie © Getty Images/iStockphoto

8. Romeinse sla © Getty Images/iStockphoto

9. Boerenkool © Getty Images/iStockphoto

Freshly Washed Kale

10. Andijvie © Getty Images/iStockphoto

11. Bieslook © Getty Images/iStockphoto

12. Rode paprika © Getty Images/iStockphoto

13. Rucola © Getty Images/iStockphoto

14. Broccoli © Getty Images/iStockphoto

15. Pompoen © Getty Images/iStockphoto

16. Spruitjes © Getty Images/iStockphoto

17. Pijpajuin © Getty Images/iStockphoto

18. Koolraap © Getty Images/iStockphoto

19. Bloemkool © Getty Images/iStockphoto

20. Wortelen © Getty Images/iStockphoto