Development chef van Pure C opent gezellig en ongedwongen restaurant in Gent

Marcelo, de voormalige development chef van Pure C, gooit de deuren open van OAK in Gent. Hier tovert hij authentieke smaken op het bord in gezellige setting.

Marcelo, de voormalige development chef van Pure C, gooit de deuren open van OAK in Gent. Hier tovert hij authentieke smaken op het bord in gezellige setting. ‘Oak staat voor back to nature en cosy’, aldus Marcelo. ‘Het sluit perfect aan bij wat OAK wil brengen: krachtige, pure smaken in een ongedwongen kader’, voegt zakenpartner Dominik eraan toe. Inspiratie voor de naam haalden ze uit een brainstorm met vrienden. Toen ze de ruimte waar zich nu het restaurant bevindt voor de eerste keer bezochten, voelden ze allemaal de warme, donkere en gezellige sfeer. Daaruit vloeide de naam OAK voort.

Van biologie tot culinaire omzwervingen

Wie Marcelo anderhalf jaar geleden had verteld dat hij zijn eigen restaurant zou beginnen, zou op ongeloof onthaald worden. Maar nu is het zover: OAK is een feit. Chef Marcelo was ook niet altijd overtuigd dat hij kok zou worden. Hoewel hij de charme van een huiselijke keuken met de paplepel toegediend door zijn grootmoeder, moest en zou hij biologie studeren. Het was pas tijdens zijn studies dat hij zelf achter het fornuis kroop en zijn passie voor koken ontdekte.

Vier jaar terug volgde Marcelo een opleiding aan de London Cordon Bleu School. Hij begon zijn carrière bij 1 Lombard Street (Londen, 1 Michelinster) als chef de partie. Daarna ging hij aan de slag bij Hertog Jan (Brugge, 3 Michelinsterren) als chef de partie. Vervolgens verdiende hij zijn sporen bij Pure C (Cadzand), eerst als junior sous-chef, dan als development chef. Als creatieve rechterhand van Syrco Bakker ontfermde hij zich over de nieuwe gerechten.

Tussendoor liep Marcelo onder meer stage bij Geranium (Kopenhagen, 2 Michelinsterren), Oud Sluis (Sluis, 3 Michelinsterren) en Dinner by Heston (Londen).

Wat mogen we verwachten van OAK? OAK biedt ‘geen pure Braziliaanse of Italiaanse keuken, maar een oprechte mix van invloeden vanwaar ik heb geleefd en gewerkt. Mijn keuken is een reflectie van wie ik ben, wat ik heb meegemaakt. Ik pik elke dag invloeden uit gerechten die me zijn bijgebleven,’ aldus de chef. De kaart zal werken volgens de seizoenen en dus regelmatig veranderen. Zo kan Marcelo inspelen op het marktaanbod en op zijn gevoel. Bovenal zullen er authentieke gerechten worden geserveerd met een puur smakenpalet.

Gezelligheid troef

‘Elke avond moet gezellig worden, OAK moet een plek zijn waar je je thuis voelt, waar vrienden samenkomen. Een restaurant dat eenvoud uitstraalt en tegelijk overloopt van smaak,’ licht Marcelo toe. (LP)

Lunch en diner
OAK stelt elke dag een tweegangenlunch voor, die je desgewenst kan uitbreiden naar een drie-, vier- of vijfgangenformule, geïnspireerd op het diner van de dag. ’s Avonds staat er een vast vijfgangenmenu op het programma, met twee voorgerechten, een hoofdgerecht en twee desserts.

twee gangen: 25 euro pp
drie gangen: 35 euro pp
vier gangen: 45 euro pp
vijf gangen: 50 euro pp

Hoogstraat 167/001
9000 Gent
www.oakgent.be
info@oakgent.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content