Dessert: gezond koekjesdeeg met een straffe whisky

© iStock

Ontdek hier een gezond recept voor rauw koekjesdeeg. Voor zo’n heerlijk dessert is een straffe whisky de drank bij uitstek.

Op zondag je eigen koekjes bakken is fantastisch. Vooral dat moment waarop u stiekem met uw vinger van dat heerlijke, stroperige koekjesdeeg proeft. Iets beter bestaat niet, het deeg is vaak lekkerder dan de koekjes zelf.

Goed nieuws voor alle zoete lekkerbekken, Refinery29 presenteert een recept voor gezond koekjesdeeg dat je bovendien rauw kan eten. Geen stoof, oven of fornuis gaat met dit proteĆÆnerijke goedje gemoeid. Schep het deeg in een kommetje, lepels in de aanslag en smullen maar!

Ingrediƫnten: 3 kilogram kikkererwten uit blik

Een halve pot pindakaas

2 soeplepels agavesiroop

1 soeplepel esdoornsiroop

1 soeplepel vanille extract

Een halve pot cacaobonen of chocolade chips

Bereiding:

Voeg de kikkererwten, de pindakaas, de 2 siropen en het vanille extract samen in een keukenrobot.

Mix tot het geheel stroperig is.

Verhuis je stroperig deeg naar een kom en strooi de cacaobonen of chocolade chips uit.

Zet de kom in de koelkast tot de koekjesbrei koud is.

Whisky

Bij een zoet dessert hoort een lekker digestiefdrankje, whisky is de drank bij uitstek. Opgelet, mijd de snobistische massa. Menig whiskyliefhebber beschouwt de blended whisky als minder kwaliteitsvol dan de single-malt whisky. Een onjuist oordeel volgens deze twee experts:

“Dit is een interessant debat dat elk jaar feller, maar ook meer absurd wordt. Het aantal mensen dat zichzelf als expert beschouwt maar niets moet hebben van blended whisky, is om achterover van te vallen. Barbaarse uitspraken als je het mij vraagt. Geloof zulke mythes niet, ze zijn naar alle waarschijnlijkheid verzonnen door mensen met wie je nooit een drankje zou willen drinken.” aldus Neil Ridley, auteur van Let Me Tell You About Whisky.

“De afgelopen jaren is er het idee ontstaan dat iedere malt whisky goed is en iedere blended whisky slecht. Dit is duidelijk niet waar. Als je je favoriete malt whisky’s samengiet, waarom zou het resultaat dan inferieur zijn? Het is net beter! Mijn favoriete blended whisky’s zijn Ballantine’s, Monkey Shoulder, Cutty Sark, en Compass Box.” aldus David Broom, veelschrijver en auteur van het nieuwe boek Whisky: the Manual. (WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content