Iedereen kent natuurlijk de Peniche en de Normandie in Oostduinkerke, voor de oorlog gebouwd in pure bootstijl. Wel nu krijgt Blankenberge er ook zo'n stenen schip bij: het nieuwe clubhuis van de Vlaamse Vereniging voor Watersport: een blikvanger met hip restaurant!

Het nieuwe clubhuis, hoek Wenduinsesteenweg en Bevrijdingsplein, opent komend weekend de deuren. Het gebouw met het profiel van een motorjacht werd ontworpen door BURO II & ARCHI+I.

Het clubhuis in bootstijl biedt tevens plaats aan een restaurant met bar dat over een van de mooiste terrassen van Blankenberg beschikt, met uitzicht over de jachthaven. De kust krijgt er meteen een nieuwe designrestaurant bij, want de "Cabo" werd ontworpen door niemand minder dan interieurarchitect Lieven Musschoot die heel wat sterrenrestaurants op zijn naam heeft. Het restaurant wordt gerund door de koks Thierry Mistiaen en Nick Lammers. (PSW)

Iedereen kent natuurlijk de Peniche en de Normandie in Oostduinkerke, voor de oorlog gebouwd in pure bootstijl. Wel nu krijgt Blankenberge er ook zo'n stenen schip bij: het nieuwe clubhuis van de Vlaamse Vereniging voor Watersport: een blikvanger met hip restaurant! Het nieuwe clubhuis, hoek Wenduinsesteenweg en Bevrijdingsplein, opent komend weekend de deuren. Het gebouw met het profiel van een motorjacht werd ontworpen door BURO II & ARCHI+I. Het clubhuis in bootstijl biedt tevens plaats aan een restaurant met bar dat over een van de mooiste terrassen van Blankenberg beschikt, met uitzicht over de jachthaven. De kust krijgt er meteen een nieuwe designrestaurant bij, want de "Cabo" werd ontworpen door niemand minder dan interieurarchitect Lieven Musschoot die heel wat sterrenrestaurants op zijn naam heeft. Het restaurant wordt gerund door de koks Thierry Mistiaen en Nick Lammers. (PSW)