Derde Modeste Bier Festival in Antwerpen

Op 5 en 6 oktober 2012 organiseert het Antwerps Bier College voor de derde keer het Modeste Bier Festival in Brouwerij De Koninck.

Het Antwerps Bier College organiseert naar jaarlijkse gewoonte het eerste weekend van oktober het Modeste Bier Festival. Het evenement brengt hulde aan het Antwerps ‘brouwmonument’ Modeste van Den Bogaert en nodigt net als vorig jaar een dertigtal kleine Belgische brouwers uit die hun bieren komen voorstellen aan het grote publiek.

Naast uitgebreide proeverijen kunnen geïnteresseerden ook voordrachten en demonstraties met bier als centrale thema bijwonen. Het Vrouwen en Bier-programma focust onder meer op de rol van de vrouw in de geschiedenis van het gerstenat. Er staat ook een bier- en chocoladeproeverij op het menu. En wie wil weten hoe kaas het best met bier hamonieert moet bij de gereputeerde kaasmeesters Van Tricht zijn voor een uitgebreide degustatie.

De toegang voor het Modeste Bier Festival, op 5 en 6 oktober, is gratis. Een proevertje (15 cl) kost 1 euro en voor het proefglas wordt er eenmalig 3 euro aangerekend. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content