Derde keer goud voor Brouwerij Boon

De Lembeekse lambiekbrouwerij Boon valt voor de derde keer op rij in de prijzen tijdens de World Beer Cup 2012 in San Diego, de belangrijkste biercompetitie ter wereld.

In de categorie ‘Belgian-Style Sour Al’ ging de Oude Geuze Boon voor de derde keer op rij aan de haal met een gouden medaille tijdens de World Beer Cup dit jaar. Dat doet geen enkele andere Belgische brouwerij hen na. De Oude kriek van streekgenoot Oud Beersel behaalde zilver in dezelfde categorie.

Frank Boon is bijzonder opgetogen met de internationale erkenning: ‘Omdat de concurrentie alsmaar toeneemt, was het niet vanzelfsprekend dat wij ook deze keer in de prijzen zouden vallen. Ik ben heel blij dat twee brouwerijen uit de Zennevallei de eerste en de tweede plaats voor hun rekening nemen.’

Maar liefst 3921 bieren van 799 brouwerijen uit 54 landen namen deel aan de World Beer Cup, dat georganiseerd wordt door de Amerikaanse Brewers Association. Het evenement vindt om de twee jaar plaats en wordt in biermiddens omschreven als de ‘Olympische Spelen van de biersector’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content