Denemarken wint Bocuse d’Or 2011

De meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld eindigt in een Scandinavisch onderonsje met Denemarken als winnaar.

De Scandinavische landen zijn de grote winnaars van de Bocuse d’Or 2011. Denemarken won in Lyon de wereldfinale van de meest vooraanstaande culinaire wedstrijd ter wereld. Zweden eindigde als tweede, goed voor de Zilveren Bocuse. Noorwegen vervolledigde het podium en steekt de Bronzen Bocuse op zak.

Onder het toeziend oog van een uitzinnige menigte kreeg de 36-jarige Deense sterrenchef Rasmus Kofoed de prestigieuze trofee uit handen van de Franse kookheld Paul Bocuse, zeg maar ‘de paus van de gastronomie’. Hij strijkt ook een cheque van 20.000 euro op.

Rasmus Kofoed is eigenaar van restaurant Geranium in Kopenhagen en heeft al enkele ereplaatsen achter zijn naam (Zilveren Bocuse 2007, Bronzen Bocuse 2005 en Bocuse d’or Europe 2010)

De Zweed Tommy MyllymƤki (32) en de Noor Gunnar Hvarnes (33), gingen aan de haal met respectievelijk de zilveren en bronzen Bocuse.

Frankrijk voert nog altijd het Bocuse-palmares aan met zes gouden en twee zilveren stuks.

David Bitoune

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content