Delhaize zet in op webshop met typische Zweedse producten

© /

Liefhebbers van de Scandinavische keuken, de zweedse in het bijzonder, kunnen zich in de handen wrijven: Delhaize heeft een online winkel gelanceerd met uitsluitend Zweedse producten in de aanbieding. En god nyhet, isn’t it?

Je bent een adept van de way of life uit het Hoge Noorden, hun romantische zielen, design en mode? Maar je kennis over food made in Sweden beperkt zich tot de typische ‘kottbular‘-vleesballetjes? Wie zijn keukenkennis wil bijschaven en eens wil kokkerellen zoals onze verre vrienden, kan voortaan zijn aankopen doen in de nieuwe webshop van Delhaize met een veertigtal typisch Zweedse producten in de digitale rekken.

Gemarineerde zalm op z’n Zweeds, Västerbottensost, Pyramid-knäckebröd enzovoort: het volledige assortiment met pâtisserie, charcuterie, brood, kaas, kruiden en vis werd gemakkelijkshalve onderverdeeld in de categorieën fika (versnaperingen), smörgåsbord (brunch), humanskost (te bereiden) en drycker (dranken). Om te vermijden dat je het spreekwoordelijke noorden kwijt raakt.

‘De Zweedse keuken is eenvoudig, overvloedig, staat dicht bij de aarde en de seizoenen en heeft een zeer sterke lokale inslag, zoals vis, vlees, kaas, gepekelde producten en brood’, zegt de in België residerende Zweedse chef Christer Elfving.

‘Ons culinair patrimonium is ruim en waarborgt het respect voor de natuur en het welzijn van het dier om iedereen een zo gezond mogelijke manier van leven te kunnen bieden. Onze keuken hecht veel belang aan de methodes die onze voorouders gebruikten, zoals drogen, roken, pekelen of marineren.’

De kleine Zweedse gemeenschap in België zal het initiatief van de winkelketen alvast plezieren. Voor de anderen wordt het een ontdekkingstocht vol nieuwe smaken.

Klik hier voor de nieuwe Zweedse e-shop van Delhaize.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content