De wijnronde van Frankrijk: In Antwerpen drinken we echter bier

© gf

Lotte Wolf, wine director van Sergio Herman, kruipt naar aanleiding van de Ronde van Frankrijk in de pen. Elke tourdag selecteert ze een bijzondere wijn uit de streek waar de renners zich op dat moment bevinden. Behalve voor deze derde etappe met startplaats in Antwerpen geeft ze een biertip.

De Nederlandse wijnsommelier Lotte Wolf werkt al zes jaar samen met de Nederlandse sterrenchef Sergio Herman: eerst in zijn driesterrenzaak Oud Sluis, vervolgens ook in Pure C (Cadzand) en The Jane in Antwerpen, waar ze de wijnkaart samenstelde. De laatste maanden bracht ze door in Zuid-Afrika, om er zelf wijn te maken. Naast wine director voor het Amsterdamse Hotel Sofitel Legend the Grand, beheert ze nog altijd all things wine voor Herman.

Naar aanleiding van de Ronde van Frankrijk kruipt Wolf in de pen, helemaal in teken van het edele vocht. Voor haar nieuwe blog Tour du Vin selecteert ze elke tourdag een bijzondere wijn uit de streek waar de renners zich op dat moment bevinden, en deelt ze die exclusief met KnackWeekend.be.

Af en toe wijkt ze af van de route en geeft ze een andere suggestie, zoals voor Antwerpen, startplaats van de derde etappe. Want in de Scheldestad wordt vooral bier gedronken. En aangezien het er ook krioelt van de lekkere eetadressen, geeft de sommelier ook enkele lekkere places to be prijs. Lees hieronder de Belgische aflevering uit Tour du Vin.

Tip van de Dag: BIER 13

Amai! België, hier zijn we dan met de Tour. En waar denken we dan aan bij België? Chocolade, friet, bourgondisch eten, Suske & Wiske en BIER. Laten we dat nou net gaan drinken! Want we ‘zondigen’ een dagje en slaan vandaag een wijntje over. En ook al beginnen we met fietsen in Antwerpen, we kiezen voor bier uit Gent. Maar dan ook een echte topper! Beer 13 is een nieuw ‘project’ van The Ministry Of Belgian Beer. Een écht artisanaal pils. Precies zoals ik ook mijn wijn wil hebben: geen additieven, ongefilterd en niet gepasteuriseerd.

Zoals ze in België zeggen: Schol!

Beer 13 is een heel nieuw initiatief van de vrienden Dimitri Messiaen en Koen Van Laere. Na twee jaar sleutelen aan het recept, was het 13e brouwsel spot-on. De missie was geslaagd en de twee doopten hun pils Beer 13. Met een alcoholpercentage van 5,2%, is Beer 13 een lekker, speels, maar ook een pittig en ietwat excentriek pilsje.

Nu kunnen we natuurlijk niet voorbijgaan aan de geweldige reputatie van de andere Belgische lekkernijen. Mijn favoriete adresjes in Antwerpen:

Chocolade:

The Chocolate Line. De aller allerbeste chocolatier die er is. Hij heeft een winkel in Brugge maar ook op de Meir in Antwerpen. Een must voor alle choco-lovers!

Friet:

Frituur N1

Bourgondisch eten:

The Jane natuurlijk! Maar ook:

Het Gebaar: vooral geroemd om de heerlijke desserts, maar alles is hier erg smakelijk!

Izumi: de beste Japanner in Antwerpen.

BUN: authentieke Vietnamese street food. Om van te huilen zo lekker.

Finjan: als het al laat is en je hebt zin om te smullen, dan is dit dé plek voor falafel en meer.

Ciro’s: al generaties een begrip voor de beste klassiekers, zoals merg op toast en steak of profiteroles. Dit is de echte Belgische ‘burgerkeuken’.

Graanmarkt 13: restaurant, galerie en winkel ineen. En alles even aanlokkelijk.

Lotte Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content