De 39-jarige Lisa Calcus is de eerste Waalse laureate sinds Arabelle Meirlaen van restaurant Li Cwerneu in Hoei in 2008 de prijs won. Calcus kon al een mooi cv voorleggen: in 2009 werd ze bekroond met de titel "jonge topchef van Wallonië" en in de jongste GaultMillau behaalde ze een score van 16/20.

Calcus zet volgens de organisatie de trend van de jeugdige en moderne chef duidelijk voort. Sofie Dumont van restaurant Les Eleveurs, Ingrid Neven van restaurant Pazzo en Yanaika Skrzyszkowiak van restaurant Exquisa - de laureaten van de voorbije jaren - waren ook prille dertigers. (Belga)

De 39-jarige Lisa Calcus is de eerste Waalse laureate sinds Arabelle Meirlaen van restaurant Li Cwerneu in Hoei in 2008 de prijs won. Calcus kon al een mooi cv voorleggen: in 2009 werd ze bekroond met de titel "jonge topchef van Wallonië" en in de jongste GaultMillau behaalde ze een score van 16/20. Calcus zet volgens de organisatie de trend van de jeugdige en moderne chef duidelijk voort. Sofie Dumont van restaurant Les Eleveurs, Ingrid Neven van restaurant Pazzo en Yanaika Skrzyszkowiak van restaurant Exquisa - de laureaten van de voorbije jaren - waren ook prille dertigers. (Belga)