De vele troeven van varkensvlees

In dit praktisch boekje over varkensvlees kom je alles te weten over bereidingstechnieken, benamingen, vuistregels en tips.

Na een eerste succesvol boekje over rundsvlees, zetten artisanale slagers Filip en Sonia Rondou met Varkensvlees van kop tot (krul)staart hun missie voort om mensen bewuster gezond vlees te laten eten.

Journaliste Katrien Steyaert – die ook regelmatig voor Knack Weekend schrijft – bundelde alle praktische informatie over het product varkensvlees: onderdelen en benamingen, vuistregels en tips, technieken voor bereiding én recepten. Deze informatiestroom wordt gemakkelijk verteerbaar gemaakt door heel wat foto’s en gedetailleerde tekeningen.

“Feit is dat velen varkensvlees nog altijd als één der minst edele vleessoorten beschouwen”, klinkt het in het voorwoord. “Nochtans staan varkenswangen weer op de kaart in toprestaurants, genieten talloze huisgezinnen nog steeds van smakelijke koteletten of balletjes in tomatensaus, en zetten gemotiveerde kwekers toprassen als Duke of Berkshire op de kaart.”

De bedoeling van Filip en Sonia Rondou is om de troeven van varkensvlees in de kijker te plaatsen. “We willen mensen niet aanmoedigen tonnen industrieel geproduceerd gehakt te consumeren maar hen bewustmaken van het feit dat artisanaal gekweekt en verwerkt varkensvlees wel degelijk een plek in onze voeding verdient.”

Vincent Fobelets Varkensvlees van kop tot (krul)staart – verkrijgbaar bij een selectie slagers voor 9,95 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content