De tien ontdekkingen van 2018 volgens onze culinaire recensenten
24/12/18 om 16:25
Bijgewerkt op
21/12/18 om 14:32
Onze recensenten Pieter van Doveren en Barbara Serulus reizen het land af op zoek naar lekker eten. Dit zijn de adresjes die hen het meest bijblijven van 2018, in willekeurige volgorde.
Gastrobar Hop is nieuwkomer aan de Leuvense Vaartkom dat een eerbetoon brengt aan het drinkbaar erfgoed van deze wijk, zowel op het bord als op de uitgebreide bierkaart.
Lekker en verfijnd, zonder enige pretentie en oogstrelend gepresenteerd: de culinaire verrassing komt uit onverwachte hoek! Terwijl dochter, zoon en vader in de keuken staan, houdt moeder een oogje in het zeil in de eetzaal en helpt oma in het weekend aan de bar.
Een concept dat op het eerste gezicht wat vreemd lijkt, valt in goede aarde bij onze recensent: 'Een rijkelijk avondmaal, dat ons intens tevreden stemt.'
Naar Paulette ga je voor simpele schotels, die met veel liefde worden gemaakt. Onze recensent ging er knorrend van plezier naar buiten: 'Voor deze prijs en kwaliteit zou ik er serieus aan twijfelen om ooit nog zelf te koken, mocht ik dichter bij Paulette wonen.'
Voor een snelle Aziatische hap kan je terecht bij Old Boy in Brussel. Een welkome nieuwkomer voor als je goedkoop iets lekkers wilt smikkelen. Gastrobar Hop is nieuwkomer aan de Leuvense Vaartkom dat een eerbetoon brengt aan het drinkbaar erfgoed van deze wijk, zowel op het bord als op de uitgebreide bierkaart.Bij bistro Julia in Sint-Idesbald proef je van superieure streek- en marktgebonden producten in maritieme sfeer.Restaurant Eén Twee Vijf is een aanrader voor wie van elegante comfortfood houdt in een warme, ongedwongen sfeer. Lekker en verfijnd, zonder enige pretentie en oogstrelend gepresenteerd: de culinaire verrassing komt uit onverwachte hoek! Terwijl dochter, zoon en vader in de keuken staan, houdt moeder een oogje in het zeil in de eetzaal en helpt oma in het weekend aan de bar.Ontspannen sfeer, vriendelijke bediening en heerlijk troostend voedsel bij Mission Masala in Antwerpen.Voor voortreffelijk eten en vriendelijk ontvangst in een gezellig decor moet je bij Sjalotte in Tongeren zijn.Een concept dat op het eerste gezicht wat vreemd lijkt, valt in goede aarde bij onze recensent: 'Een rijkelijk avondmaal, dat ons intens tevreden stemt.'Naar Paulette ga je voor simpele schotels, die met veel liefde worden gemaakt. Onze recensent ging er knorrend van plezier naar buiten: 'Voor deze prijs en kwaliteit zou ik er serieus aan twijfelen om ooit nog zelf te koken, mocht ik dichter bij Paulette wonen.'Achter het strakke, moderne interieur van restaurant Bassud houdt er zich in de keuken een meester op in rijke smaken en lichte bereidingen.
Knack Weekend Partner Content biedt bedrijven, organisaties en overheden de toegang tot het netwerk van Knack Weekend. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.