De Superette verkozen tot meest innovatieve en trendy restaurantconcept

Kobe Desramaults, Rose Greene en Sarah Lemke. © gf

De alomgeprezen Gentse ‘Superette’ van Kobe Desramaults volgt Wim Ballieu’s gehaktballenzaak Balls&Glory op als ’s lands beste nieuwe restaurantconcept.

Tijdens de tweejaarlijkse ‘Concept Restaurant Awards’ werd opnieuw het beste nieuwe restaurantconcept van het land verkozen. Enkel innovatieve en trendy restaurants die na juni 2012 hun deuren openden kwamen in aanmerking. Zes projecten waar eenvoudige, kwalitatieve producten centraal staan, werden aan de jury voorgesteld tijdens Horeca Expo.

Net als vorige editie, toen de eigenzinnige gehakballenzaak Balls&Glory van Kobe Desramaults won, gaat de Gouden Palm naar een Gents concept: de alomgeprezen Superette van sterrenchef Kobe Desramaults. In zijn artisanale eersteklasbakkerij annex ‘snackbar’ kan je terecht voor vers brood, soepen, salades, pizza en andere gerechten met eerlijke, pure producten in een authentiek kader. Samen met zijn team – Rose Greene en Sarah Lemke – mag hij België vertegenwoordigen op de International Concept Restaurant Awards.

De Brusselse Valérie Lepla won zilver met Pistolet-Original. Haar monoproduct-restaurant is geïnspireerd op de typische Belgische pistolet belegd met lokale producten. De derde plaats gaat naar de Antwerpenaren van Poule & Poulette, een zaak die enkel kwaliteitskippen aan de man brengt die volgens de slowfood-filosofie gegrild worden op een traditioneel houtvuur.

Met deze wedstrijd wil ‘Leaders Club België’ de creativiteit en innovatie in de Belgische restaurantsector onderstrepen.

Jaar gratis frieten voor Sergio Herman

Naast de uitreiking van de ‘Concept Restaurant Awards’ werd dit jaar ook een bijzondere onderscheiding uitgereikt: de Inspiration Award. Met deze prijs wordt een innovatief idee, groepering of persoonlijkheid in de kijker gezet. Dit jaar won topchef Sergio Herman, wiens restaurant The Jane net werd gepromoveerd met een eerste Michelinster.

De Nederlandse topchef kreeg geen Gouden Palm in ontvangst, maar een Gouden Kaart van Vedett waarmee hij een jaar lang gratis mag eten bij Frituur N°1, een ‘instituut’ pal in het centrum van de Scheldestad. Uitbaatster Maria maakte de prijs bekend. Bekijk hier de video. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content