De Rooden Hoed opent opnieuw haar deuren

Het oudste restaurant van Antwerpen heeft opnieuw de deuren geopend.

Grand Café De Rooden Hoed, het oudste restaurant in Antwerpen, heeft opnieuw zijn deuren geopend. Het gebouw, dat er al staat sinds 1750, is gelegen in het centrum van de stad aan de voet van de kathedraal.

De Rooden Hoed is niet alleen het oudste restaurant van Antwerpen, het is ook een legende en was gekend in heel het land voor zijn mossel- en visspecialiteiten en de uitmuntende streekgerechten. De nieuwe uitbaters van het restaurant maken daarom een duidelijke kwinkslag naar de geschiedenis en serveren dagelijks een “Soep van de Koetsier”, een dagverse soep die gratis wordt aangeboden aan de stadsgidsen en stadskoetsiers.

Toch is er in het menu ook plaats voor hedendaagse gerechten zoals Paling in ’t groen, konijn met abdijbier, waterzooi en allerhande gerechten met schaal-en schelpdieren. Naast een uitgebreide wijnkaart, worden er ook bieren gesuggereerd bij de gerechten. Kevin Strubbe, woordvoerder: “België heeft een hele rijke biercultuur waarmee je fantastische pairings kan doen. Ik plaatste bij elk gerecht op de menukaart een Belgische biersuggestie. Oesters bijvoorbeeld gaan bijzonder goed met een kriekbier. We serveren de Belgische bieren in een degustatieglas en laten de smaak van het bier op een harmonisch wijze samengaan met het gerecht. Zo willen we uitgroeien tot dé referentie in Antwerpen als het aankomt op dineren met een bijpassend biertje. Voor wie toch wijnen verkiest, hebben wij uiteraard ook lekkere wijnsuggesties.”

Het vernieuwde pand

De gevel en het interieur van het pand werden opgefrist maar de authentieke elementen werden bewaard. De gevel kreeg een mooi muurschildering met het logo van De Rooden Hoed en er werd een frisse witte tint aangebracht. Binnenin kunnen bezoekers een rode muurschildering van Brabo die de hand werpt aanschouwen. Ook het Antwerpe Bolleke kreeg een originele vermelding.

De eye catcher van De Rooden Hoed is zonder twijfel de marmeren oesterbar. De immense bar is zichtbaar vanop de Oude Koornmarkt en loopt door tot het midden van het restaurant. Aan deze zeevruchtenbar kan ook plaatsgenomen worden om te proeven van al het lekkers uit de zee.

Cas Goossens, zaakvoerder: “Iedereen moet zich welkom voelen in De Rooden Hoed. Onze keuken is doorlopend geopend, ons personeel is zeer gastvrij en ons interieur zorgt voor een huiskamergevoel. Zowel de toerist als de Antwerpenaar moet zich hier kunnen thuis voelen.”

De nieuwe uitbaters

De Rooden Hoed wordt uitgebaat door vijf experts in de culinaire wereld. Cas Goossens wordt ondersteund door de twee doorgewinterde horecadeskundigen Hans Lachi en Kevin Strubbe. Jan Van den Broeck en Christophe Vandermolen zorgen ervoor dat financieel en juridisch ook alles klopt. (RDM)

Grand Café De Rooden Hoed: Oude Koornmarkt 25, 2000 Antwerpen, 03 289 09 09.

Keuken is doorlopend open van 12u00 tot 22u30 (gesloten op maandag & dinsdag).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content