De plats préférés van Jeroen Meus

Wat zijn de lievelingsgerechten van tv-kok Jeroen Meus? Vier recepten.

In de tv-reeks ‘Plat Préféré’ reconstrueerde Jeroen Meus het lievelingsgerecht van legendarische figuren als Roald Dahl of Salvador Dali. Maar wat zijn zijn eigen ‘plats préférés’?Bekijk de recepten.

Jeroen Meus: “Ik ben niet echt een einzelgänger als het op ontwerpen van gerechten aankomt. Ik laat graag mijn collega’s meedenken. Zo is het gerecht met de tarbot wel degelijk een creatie van mij, maar het is door mijn vennoten Koen en Didier verfijnd.”

“Ook de bereiding met de coquille typeert mij goed omdat het vertrekt van iets povers maar hartverwarmends: aardappel en gerookte vis zijn de basis, ze worden aangevuld met wat exclusievere ingrediënten zoals kaviaar.”

“Het gerecht met Witblauwvlees zegt veel over mijn liefde voor producten van eigen bodem. Het werd wel door de hele ploeg van Luzine bedacht. Ik vind het belangrijk om in een ploeg iedereen de kans te geven om mee creatief te zijn, zodat iedereen zich gewaardeerd voelt. Je brengt veel uren samen door en dan is het ook fijn om een geheel te vormen.”

“Het nagerecht vind ik zelf heel leuk, omdat het geen echt zoet dessert is. Het rauwe van de Griekse yoghurt is eerder zuur, waardoor je een hele pure ervaring krijgt van de sinaassoorten. Het is een frisse afsluiter die zorgt voor een lichte vertering. Als niet-zoetebek is dit voor mij een perfect dessert.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content