De nieuwe Italiaan: het succesverhaal van Niko Romito

02/10/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 03/10/18 om 17:14
Uit Knack Weekend van 03/10/18

Zijn restaurant Reale in de Abruzzen telt drie sterren en zijn culinaire imperium blijft zich maar uitbreiden, van Peking tot Dubai naar Milaan. Ons verbaast het niet dat Niko Romito ondertussen negen restaurants heeft. De chef staat garant voor voortreffelijk Italiaans eten, but not as we know it.

Hoewel de naam Niko Romito bij het grote publiek zo goed als onbekend is, heeft hij ondertussen toch negen restaurants achter zijn naam. Zijn restaurant Reale in Castel di Sangro in de Abruzzen heeft drie sterren en het naar hemzelf genoemde restaurant Niko Romito in Hotel Bulgari in Milaan (voor Niko Romanito het vierde restaurant in een Bulgari Hotel, eerder openden de vestigingen in Peking, Sjanghai en Dubai) behaalde onlangs zijn eerste ster. De twee vestigingen van Spazio die hij opende - één in Rome en één in Milaan - zitten elke dag afgeladen vol. En dan zijn er nog Bomba in Rome en ALT in zijn geboortedorp, een trattoria waar brood een centrale rol speelt.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners