‘De Living’: Nieuwe buurtbar in Antwerpse Harmoniepark

© gf

Café, wijnbar, eethuis, ontmoetingsplaats én kindvriendelijk: de nieuwe bar ‘De Living’ in het gerenoveerde Harmoniepark is een trekpleister voor jong en oud.

De fonkelnieuwe bar De Living, ondergebracht in de Oranjerie in het Antwerpse Harmoniepark, moet werken als een rode lap op een stier voor alle buurtbewoners die willen bijpraten bij een koffie of glas wijn, gezellig lunchen, onthaasten na een drukke werkdag, ravotten met de kinderen op het stukje groen of gewoon andere mensen ontmoeten. Zoals de naam doet vermoeden wil de ‘buurtbar’ een verlengstuk van de huiskamer zijn: een locatie waar huiselijkheid en gemoedelijkheid primeert, zodat jong en oud er zich thuis voelt. Ook het interieur – frisgroene toetsen, vintage meubilair, tapijten – weerspiegelt dat concept. Buiten loopt het trendy terras over in het park.

De honger stillen kan je er met suggesties uit de eerlijke en eenvoudige keuken, telkens bereid met lokale, ambachtelijke producten. Van broodjes, salades en pasta tot mezze, groentechips en rauwkost met hummus. De drankenkaart vermeldt zowel verse sappen, echte barista koffie van Caffènation als thee, pils en lokale bieren.

'De Living': Nieuwe buurtbar in Antwerpse Harmoniepark
© gf

Wie zijn muziekkennis wil verrijken, kan dat tijdens de huisconcerten. De creativiteit kan geprikkeld worden met expo’s van kunstenaars, schilderlessen, lezingen en themagerichte avonden. Ook kindertheater en activiteiten als yoga zitten in het aanbod.

‘De Living’ wordt gerund door vier jonge vrienden die borrelen van het enthousiasme: ‘We willen vooral een positieve vibe in de buurt creëren en het alledaagse leven verbeteren. Wil je uitgebreid tafelen, verwijzen wij je graag door naar restaurants in de buurt, maar als je komt om te genieten van het park, om samen te zijn met vrienden, familie, collega’s, dan ben je aan het juiste adres in de Living’, aldus Kristien Peeters, een van de zaakvoerders. (DB)

Adres: Harmoniestraat 25b, 2018 Antwerpen (zowel toegankelijk vanop de Mechelsesteenweg als vanuit de Harmoniestraat). Open van 10.00u tot 24.00u. In de winter worden er andere openingsuren gehanteerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content